Wings of Fury – Everlasting Emptiness

Wings of Fury – Everlasting Emptiness

Eigen Beheer, 2005



Ik denk dat het Nederlandse Wings of Fury trots mag zijn op hun nieuwe demo Everlasting Emptiness. Het is namelijk een ruime tijd geleden dat ik een demo heb gehoord van een dergelijke kwaliteit. Dan heb ik het overigens niet eens over de drie prima tracks, maar met name over de loepzuivere productie. Als iemand mij verteld had dat ik met een EP te maken had gehad waar een flink budget voor uitgetrokken was had ik het ook geloofd.



Maar goed; de muziek. Die is werkelijk om de vingers bij af te likken. Wings of Fury brengt een soort kruisbestuiving tussen Nightwish, After Forever en een flinke dosis thrash. Vooral het kristalheldere stemgeluid van zangeres Miriam Dammers mag hier genoemd worden, en zij draagt de drie tracks op deze schijf dan ook bijna alleen naar grote hoogtes. Het geheel klinkt vrij afwisselend, en rangeert tussen sprookjesachtige gothic metal en snelle thrash. Een prima combinatie als je het mij vraagt.



Het klinkt vreselijk cheesy om te zeggen, maar liefhebbers van “gothic metal met een stevige bite” moeten dit Wings of Fury maar eens gaan checken. Gaan we in ieder geval (hopelijk) nog veel meer van horen.



Tracklist:

    Wings of Fury - Everlasting Emptiness

  1. The Storyteller

  2. Heaven’s Gate Of Freedom

  3. (The Whispering Of) A Nameless Fear

Line-up:

  • Miriam Dammers – lead vocals

  • Tim Oehlen – guitar, vocals

  • Aryan Wever – bass

  • Pascal Wilbers – drums

  • Erno Noorlander – guitar, vocals

  • Marc Wassen – synthesizer

Links:



Wings of Fury