Chaos Invocation – Reaping Season, Bloodshed Beyond

Het album Reaping Season, Bloodshed Beyond van de Duitse blackmetalband Chaos Invocation is het derde volledige en mijn eerste kennismaking. Wat voorgeschoteld wordt is een vorm van black metal die dicht tegen Watain aanschuurt.

De adoratie van de band gaat zelfs zo ver dat er welhaast van een regelrechte kloon gesproken mag worden. Zowel het riffwerk, drums, productie, alsook de opbouw en structuur van de nummers zijn vrijwel identiek aan The Wild Hunt. Op zich is er niets mis mee om de invloeden uit deze hoek te halen, er zijn mindere albums om mee vergeleken te worden.

Probleem is echter wel dat het er net wat te dik op ligt. Zeker op vocaal vlak is het een kopie en dat is eigenlijk jammer. Chaos Invocation komt oprecht over en weet een vorm van black metal te maken die op zich prima bevalt. Vooral wanneer Chaos Invocation zich waagt aan wat langere nummers als Bloodshed Beyond en Ajna Assassins Absolute wordt duidelijk dat er genoeg kwaliteit in de gelederen is. Het ontbreekt echter aan een eigen smoelwerk. Voor wie zich daar niet aan stoort, kan zich  prima aan Chaos Invocation wagen en mag wat punten bij onderstaande score optellen.

Score:

70/100

Label:

World Terror Committee

Tracklisting:

  1. Where Hearts Shall Not Rest
  2. Calling From Dudail
  3. To Fathom The Bloodmist
  4. MenSkinDrums Of Doom
  5. Obsession Is Always The Answer
  6. The Search Of Keys And Gates
  7. Blackmoon Prayer
  8. Luciferian Terror Chorale
  9. Chaos Invocation
  10. Bloodshed Beyond
  11. Ajna Assassins Absolute

Line-up:

  • M – Vocalen
  • A – Gitaar, vocalen
  • Tumulas – Basgitaar
  • Omega – Drums

Links: