UPDATE: Distillator sluit jubileumjaar Zware Metalen feestelijk af

UPDATE: De livestream van Distillator in P60 gaat niet door wegens ziekte bij een van de bandleden. Dat kan er ook nog wel bij in 2020. Het had er allemaal ongeveer zo uit moeten gaan zien:

Wij gaan even verder met ons hoofd tegen de muur bonken.

[24-12-2020]:

Wat hadden we een plannen! Om stil te staan bij 20 jaar Zware Metalen hadden we met concertzaal P60 in Amstelveen de nodige jubileumconcerten gepland. Maar op één na kreeg Het Virus ze allemaal te pakken. Dat was treurig in meerdere opzichten omdat thrashmetalband Distillator het laatste concert ooit zou geven. Gelukkig knijpen de heren er niet stilletjes tussenuit en is het optreden 27 december gratis te volgen via livestream.

Het Enschedese Distillator was sinds 2013 actief als old-school thrashmetalband en leverde twee uitstekende studio-albums af. De band trapte de deur keihard in met debuut Revolutionary Cells in 2015, dat direct 87 punten scoorde. Twee jaar later deed het drietal dat trucje bijna over: Summoming The Malicious scoorde 86 punten. Cijfers om trots op te zijn én om nog jarenlang de wereldpodia mee onveilig te maken.

Maar Distillator ontwikkelde zich. Begon meer progressieve, sfeervolle stukken toe te voegen aan de muziek en schreef teksten met meer diepgang. Kortom: een omslag kondigde zich aan en daar hoort een andere naam bij: Distillator werd Cryptosis. Volgend jaar verschijnt eerst een split én een tour met Vektor en er wordt gewerkt aan een via Century Media te verschijnen debuutplaat.

Dat is echter voor 2021. Eerst moet het boek Distillator definitief dicht en dat gebeurt zondag 26 december. Derde kerstdag wordt Distillatordag, want de wereld mag gratis meegenieten van de live stream vanuit P60 in Amstelveen, met voorafgaand aan het concert een interview met Zware Metalen. Aanvang: 20 uur!

Links: