Distillator – Summoning The Malicious

Distillator is een Nederlandse thrashmetalband die de laatste jaren hard aan de weg timmerde. Nadat het debuutalbum Revolutionary Cells in 2015 uitkwam, speelde de band veelvuldig en bleef daarbij niet binnen de landsgrenzen. Loon naar werken, noemen we dat. Begin mei wordt de tweede cd  Summoning The Malicious uitgebracht. Dit is het tweede deel in een trilogie. Ze beschouwt het hedendaagse tijdperk en roept daarbij vragen op over de toekomst.

Muzikaal tapt Distillator nog steeds uit hetzelfde (Duitse) thrash-vaatje: de invloeden van Destruction liggen er, vooral op het vocale gebied, duimendik bovenop, maar ook van Kreator hebben de bandleden vast weleens gehoord. Zoals het hoort zijn de riffs puntig en messcherp, en klinkt de stem lekker rauw en rapserig.

Ook dit keer werken de dubbele vocalen goed. Ze zorgen ervoor dat je als luisteraar constant bij de les wordt gehouden, zonder dat ze afleiden van de gitaarriffs. Op dat laatste gebied valt er genoeg te genieten, mede omdat Summoning The Malicious zeer goed klinkt. Dat kan ook haast niet anders wanneer Dennis Koehne (o.a. Sodom en Exhumer) tekent voor de mix en mastering.

Het is Distillator gelukt om, tussen het vele optreden door, een aantal goede nummers te schrijven. Mechanized Existence, Algorithmic Citizenship en die zullen, zelfs wanneer het tempo er in het langste nummer van deze plaat (The King Of Kings) even uitgaat, het live allemaal ongetwijfeld goed gaan doen.

Twee jaar geleden gold Distillator als een belofte. Met Summoning The Malicious bewijst de band geen eendagsvlieg te zijn, maar juist klaar te zijn om nog meer (internationale) podia te bestijgen. Op 19 mei wordt Summoning The Malicious gepresenteerd in Metropool (Hengelo). Thrashfanaten uit de wijde omtrek houden die datum vrij en schaffen deze plaat blind aan.

Score:

86/100

Label:

Empire Records, 2017

Tracklisting:

 1. Blinded By Chauvinism
 2. Mechanized Existence
 3. Estates Of The_Realm
 4. Summoning The Malicious
 5. Enter The Void
 6. Algorithmic Citizenship
 7. Stature Of Liberty
 8. The King Of Kings
 9. Megalomania

Line-up:

 • Laurens H. – Vocalen, Gitaar
 • Frank R. – Basgitaar, Vocalen
 • Marco P. – Drums

Links: