Mystery Blue – Conquer The World

Mystery Blue – Conquer The World

Rock N Growl, 2012

Dertig jaar geleden begon deze Franse act aan een tocht langs de zelfkant van de heavy metal. In 1989, na twee langspelers, hield men het voor gezien om in 1996 weer verder te gaan en het leeuwendeel van hun discografie uit te brengen. Enig speurwerk op uw favoriete metalzine leerde mij dat een voorgaande plaat van deze act hier al eens met de grond gelijk is gemaakt.

Ik kan wel heel interessant gaan lopen doen, maar ik kan mij geheel aansluiten bij het oordeel over het voorgaande werk van Mystery Blue dat hier is beoordeeld. De band maakt nog steeds dezelfde heleboel-in-een-dozijn metal. Muzikaal is het niet eens zo heel erg slecht ware het niet dat het zo origineel is als de muziek van willekeurig welke artiest uit Volendam. Kunnen ze in het vissersdorp over het algemeen nog behoorlijk zingen, mevrouw Geyer kan net toon houden, maar heeft zo’n gruwelijk stemgeluid dat Conquer The World een ware beproeving is. Dat zij echt niet kan zingen toont zij in de balladeske bonustrack. Om te lachen dan wel te huilen.

Echt veel positieve punten zijn er niet aan te merken op de zevende langspeler van deze Fransozen. Zelfs de verstokte traditionele metalfan kan hier niet warm van worden. De volhouder zal zich ten lange lest gaan storen aan de het schelle, blikkerige geluid dat Uwe Lulis (Grave Digger, Rebellion) aan het de muziek heeft meegeven. Onderstaande score is dan ook enkel voor de moeite.

Tracklisting:
mb

  1. Conquer The World
  2. Innocent Crime
  3. Running With The Pack
  4. Evil Spell
  5. Cruel Obsession
  6. Ticket To Hell
  7. Keep On Dreaming
  8. Road Of Despair
  9. Behind Those Walls
  10. Guardian Angel
  11. Accroche-Toi À Tes Reves (bonus track)

Line-up:

  • Nathalie Geyer – zang
  • Frenzy Philippon – gitaar
  • Matt Gabnai – bas
  • Vince Koehler – drums

Links: