Give Em Blood – Seven Sins

Give Em Blood – Seven Sins
Bastardized Recordings, 2012

Ik zet de volumeknop van mijn stereo nog maar eens op elf en dit keer is het voor het debuut van Give Em Blood. De jongens zijn afkomstig uit Oostenrijk en maken van die heerlijk vloeiende melodische metalcore.

De cliché titel Seven Sins is iets waar ik al lang niet meer over struikel, want menig core-liefhebber weet dat breakdowns en dat soort dooddoeners net iets te vaak hand in hand gaan. Ik hou mijn hart vast als ik hoor dat de intro sporen van elektronica bevat, maar mijn vrees is ongegrond want de lijn wordt gelukkig niet doorgetrokken. Het stramien van de nummers is er eentje dat al gebruikt wordt sinds mensenheugenis. Dubbele basdrums, wat powerakkoorden afgewisseld met palmmutes, hier en daar een breakdown en als kers op de taart een melodie die in dit geval wat aan de melige kant is. De vocalen wisselen tussen het gewoonlijke geschreeuw en diepe grunts à la Suicide Silence. De jongens hebben de theorie onder de knie, en bewijzen dat ze ook van de uitvoering kaas gegeten hebben. Het geheel klinkt wat rauw wat de productie betreft, maar het verschaft deze Seven Sins wel een zeker charme. Halverwege vormt de Interlude wel een sfeerbreker. Het is een instrumentaal stukje met een piano, akoestische gitaar en wat strijkers. Origineel en interessant, maar vier minuten voor een intermezzo is echt wel aan de lange kant.

Een zeer mooi plaatje, deze Seven Sins. Niet baanbrekend, maar ver genoeg boven de gemiddelde core-band om nogmaals te beluisteren. Give Em Blood maakt een korte plaat die als een hapklare brok naar binnen gaat. De cliché compositie verveelt niet en komt vooral in het nummer Love 2.1 zeer coherent over. Netjes.

Tracklisting:

give em blood seven sins

  1. Introduction
  2. Beautiful Black Heart
  3. Lifeless
  4. Interlude
  5. Love 2.1
  6. Brakish Brain
  7. Sinking
  8. Save Me…
  9. Heroical Demise

Line-up:

  • Matthias – Vocalen
  • Markus – Gitaar
  • Benjamin – Gitaar
  • Martin – Bas
  • David – Drums

Links: