Empires of Eden – Channeling The Infinite

Empires of Eden – Channeling The Infinite

Rock N Growl, 2012

Empires Of Eden, het power metal-project van Stu Marshall brengt zijn derde album genaamd Channeling The Infinite. Meer een albumtitel voor een moeilijkdoenerige progband. Ondanks de titel is Channeling The Infinite een meer dan onderhoudende plaat geworden.

Net als op de vorige albums heeft de Australiër Marshall weer een keur aan (power)metalzangers uit alle windstreken in de studio weten te krijgen. In tegenstelling tot voorganger Reborn In Fire doet Zak Stevens niet meer mee, maar daar krijgen we Rob Rock en Udo Dirkschneider voor terug. Alle zangers hebben niet alleen hun vocale bijdrage geleverd, maar ook compositorisch hebben zij in de melk gebrokkeld. Als we Marshall mogen geloven zijn zowel tekst als zanglijnen door de zingende deelnemers zelf aangedragen. En dat kon nog wel eens kloppen ook. Luister maar eens naar Hammer Down met de Duitse schreeuwlelijk Udo Dirkschneider. Als het op een plaat van U.D.O. had gestaan was het me niet eens opgevallen.

Naast Udo Dirkschneider leveren de nachtegaaltjes allemaal een prima bijdrage. De afwisseling in zang, maar toch ook wel de consistentie maken Channeling The Infinite tot een prettige luisterervaring. Uiteraard draait het bij Empires Of Eden voornamelijk rondom het flitsende gitaarwerk van Marshall zelf, maar hij verstaat de kunst niet te verzanden in zinloze egotripperij.

Liefhebbers van lekkere uptempo power metal die niet op een cliché meer of minder kijken kunnen Channeling The Infinite ongehoord in huis halen. Zorg dan wel dat je de versie met de bonustracks hebt. De “all star”-variant van Hammer Down vind ik persoonlijk interessanter dan de versie waarop Udo in zijn eentje de microfoon ter hand neemt.

Tracklisting:
empires of eden

  1. Cry Out (met Rob Rock)
  2. Hammer Down (met Udo Dirkschneider)
  3. This Time (met Steve Grimmett)
  4. Channelling The Infinite (met Sean Peck)
  5. Lions For Lambs (met Alessandro Del Vecchio)
  6. Cyborg (met Carlos Zema)
  7. World On Fire (met Louie Gorgievksi)
  8. Your Eyes (met Mike Dimeo)
  9. Born A King (met Danny Cecati)
  10. As Flames Scorch The Ground (met Vo Simpson)
  11. White wings (met Ronny Munroe)
  12. Hammer down (All star version, bonus) (met Udo Dirkschneider, Rob Rock, Sean Peck, Carlos Zema, Vo Simpson, Ronny Munroe)
  13. Born a King (bonus) (met Sean Peck)

Line-up:

  • Stu Marshall – gitaar, bas, toetsen, productie, arrangementen
  • Jasix – drums

Links: