The Great Old Ones – Al Azif

The Great Old Ones – Al Azif
Les Acteurs de l’Ombre Productions, 2012

Uit Bordeaux, Frankrijk komen ze, de mannen achter The Great Old Ones. Ik had nog niet eerder van ze gehoord, wat te maken heeft met het feit dat Al Azif het eerste zogenaamde wapenfeit is wat de mensheid te horen krijgt. Liefhebbers van melancholie en zwartgalligheid steken even de kop op…

Het is niet de eerste Franse band die etterende duisternis combineert met nachtelijke pracht. Hoewel we hier zeker niet te maken hebben met een kopie, hoor je invloeden terug van bijvoorbeeld Blut Aus Nord en een soort Alghazanth met minder melodie, maar met meer ambient-ambitie. Er is wel degelijk veel werk gestoken in dit album, want niet alleen de tracks zijn heerlijk lang uitgespannen, op zichzelf kennen ze ook daadwerkelijk een opbouw waarover is nagedacht. Je hoort het onder meer terug in Rue d’Auseil: bombast in combinatie met bijna agressieve blastpassages in combinatie met een natuurgetrouwe woudproductie. Hier zijn zeker liefhebbers voor te vinden.

Op Al Azif geen hoge uithalen met onmogelijke frequenties, maar getormenteerd gekerm, gepast op de achtergrond geplaatst. Zes nummers die een klein uur aan prima ‘ambient’ black bestrijken. Zeker het luisteren waard!

Tracklisting:
 The Great Old Ones - Al Azif

  1. Al Azif
  2. Visions of R’lyeh
  3. Jonas
  4. Rue d’Auseil
  5. The Truth
  6. My Love for the Stars (Cthulhu Fhtagn)

Line-up:

  • Sébastien Lalanne – Bass
  • Léo Isnard – Drums
  • Xavier Godart – Guitars
  • Jeff Grimal – Guitars, Vocals
  • Benjamin Guerry – Guitars, Vocals

Links: