Zombified – Outbreak

Zombified – Outbreak
Grindscene Records, 2010

Zombies, zo nu en dan steken ze de kop op in het land der zwaar metaal. De laatste keer dat ik met ze in aanraking kwam, was tijdens het beluisteren van de laatste plaat van Zombiekrig, nu is het de beurt aan de mannen van Zombified om de doden weer tot leven te roepen, met hun debuut-EP Outbreak.

De vaart zit er gigantisch in, niet alleen op ritmisch niveau maar ook de wijze waarop deze plaat voorbij vliegt. Binnen tien minuten is het al weer gedaan met de pret, het is daarom ook niet makkelijk om een treffend oordeel te vellen over de muziek die Zombified hier neerzet. Wat horen we? Entombed-perikelen op het gebied van lompheid in combinatie met een typische zuiverheid die een purist als Rogga Johansson zo’n beetje maandelijks op ons afvuurt. Met name de drummer ramt er lomp op los en wisselt thrash-ritmes af met menselijke blastbeats en logge dubbele bassen.

De vieze, zware grunt van Pete Clarke maakt het boeltje nog wat zwaarder terwijl het snarenwerk hier en daar een injectie met venijnigheid aan het totaalplaatje toedienen. Niks speciaals, maar zeker ook niet slecht. Eindelijk eens goed nieuws uit Noord-Ierland.

Tracklisting:
Zombified - Outbreak

  1. Infection
  2. Morgue Angel
  3. Amputheatre
  4. Outbreak
  5. Zombie Fodder

Line-up:

  • Pete Clarke – Vocals
  • Jamie McCleneghan – Guitar
  • Adrien Crozet – Guitar
  • Willie ‘Biscuits’ Hanna – Bass
  • Gary Beattie – Drums

Links: