To Kill – Antarctica

To Kill – Antarctica
Let It Burn Records, 2010

Het doek is gevallen voor To Kill. Een van Italië’s meest overtuigde straight edge bands (Sentence en Reprisal niet vergeten) kapt er na vier albums en een EP mee. Antarctica is dus de zwanenzang van het vijftal, dat ineens een moeilijk uit te wissen indruk nalaat.

To Kill speelt hardcore die tegelijk bijna geen hardcore meer is. De muziek op Antarctica kenmerkt zich namelijk door een hogere dosis techniek en melodie, waardoor de hardcorebasis een extra dimensie krijgt. De drie interludes (eigenlijk een intro, een interlude en een outro) zijn sfeerscheppende instrumentale tracks die tussen het geweld doorgepropt zijn. Geweld, jazeker. Harde en spannende breaks, vette riffs, veel gang shouts en een intens brullende zanger zijn hier aanwezig. Geweld, maar dan op een iets intelligentere manier dan de doordeweekse genregenoot. Het geheel heeft af en toe een melodramatische sfeer, wat hier bijzonder goed uitpakt. De gastbijdrage van Greg Bennick (Trial) op The Flight of the Locust is een kwestie van briljante timing, want Bennicks typerende zang geeft het nummer een extra boost.

Checken dus, dit album, zeker als liefhebber van hardcore en alles wat er vandaag de dag maar mee te maken heeft. To Kill kan terugblikken op een (helaas te korte) carrière zonder ook maar een slechte plaat.

Tracklisting:

    to kill - antarctica

  1. I
  2. The Flight of the Locust
  3. Clouds
  4. Paralysis
  5. Legacy
  6. Witness
  7. Timeless
  8. II
  9. Antarctica
  10. Sundown
  11. Sparks
  12. Heretic
  13. III

Line-up:

  • xjoshx – vocalen
  • Camilla – gitaar
  • Ugo – gitaar
  • Fausto – bas
  • Jai – drums

Links: