Hystersis – 8pmcityscapes (A Soundtrack For The Restless)

Hystersis – 8pmcityscapes (A Soundtrack For The Restless)

Betontoon, 2009

Eind vorig jaar bracht het Rotterdamse Hystersis een kleinood uit. Een heel klein schijfje in een DVD-doosje. Er zouden er maar 50 van bestaan, ik voel me vereerd. Deze solo-artiest heeft ervaring in black- en industrial metal-bands en schakelt nu over op… dit.

Wat dit is, weet ik niet goed. Een soort amalgaan van ‘Ulveriaanse’ scapes, symbioses tussen stedelijke geluiden, stoorzenders, akoestische black metal-intro’s (denk Diabolical Masquerade), machinale riffs (Godflesh) en desolate toestanden (Axis of Perdition). De vijf nummers op dit kleine schijfje zijn vrij toegankelijk, althans, dat zou het toch moeten zijn. Het bestaat namelijk voor een groot deel uit geluiden die miljoenen mensen dagelijks doorstaan. Krakende omroepers, herhaling door de speakers in het station, remgeluiden, verstedelijkte ambient. Daarnaast een drone aan metal, soms schitterend zinderend (Streetpreacher), soms geschift (Neonlights & Ticklines).

Een obscuur plaatje, deze rusteloze compilatie. Een soort Nederlandse stadsversie op Blut Aus Nord‘s MoRt, maar dan door de ogen van Rubber Johnny op downers. Fijn. Volledig te downloaden op de website van de band maar je koopt hem natuurlijk op de Betontoon-sites of bij de band zelf.

Tracklisting:
Hystersis

  1. Beacon
  2. 8pmcityscapes
  3. Streetpreacher
  4. Neonlights & Tickerlines
  5. Terminals at Night

Line-up:

  • Hystersis

Links: