Strings 24 – Strings 24

Strings 24 – Strings 24
Lion Music, 2009

Drie van naam vrij onbekende gitaristen slaan de handen ineen om als zotte shredders een energieke plaat vol bombastisch gitaarspel af te leveren. Alle drie de mannen hanteren een zessnarige Ibanez. Toch vreemd dat ze aan de Strings 24 komen, want drie maal zes is nog altijd achttien. Overigens zou ik het cijfer voor de naam plaatsen, dat klinkt meteen wat minder nu-metal.

Goed. De drie heren, die overigens ook nog een drummer en bassist gerekruteerd hebben, trappen af met een rustige intro van zacht gitaarpingel, in schril contrast met de rest van deze cd. De rest van die cd is namelijk een vlot muziekstuk met heel wat epiek en drama. Gierende gitaarsolo’s en strakke riffjes, beladen met een eeuwig jankend geluid. Technisch zit het dik, maar dan ook dik in orde, de vraag is alleen hoe snel het saai wordt. Daarbij moet opgemerkt worden dat Strings 24 een instrumentale act is, een zang(st)er is dan ook nergens te vinden.

De doorsnee metalfanaat zal snel uitgekeken zijn op de clichématige, doch goed uitgewerkte gitaartrucjes. Ben je fan van shreddend gekkenwerk met dito solo’s en een lekkere dosis epiek waarbij de ene gitaar de ander nog net weet te overtreffen, dan zit je bij Strings 24 aan het goede adres. Zo niet, lekker overslaan.

Tracklisting:

    strings24

  1. Introspective (intro)
  2. Outraged Dimensions
  3. Running in the Wind
  4. Double D
  5. Schizophrenic Disorders
  6. Remember Blues
  7. Mystical Thoughts
  8. G String Song
  9. Psychedelic
  10. Flown
  11. Besides Nowhere
  12. Go Down Peter!

Line-up:

  • Frank Caruso – gitaar
  • Stefano Xotta – gitaar
  • Gianluca Ferro – gitaar
  • Roberto Gualdi- drums
  • Mikael Edwardsson – basgitaar

Links: