Lost Legion – Glory Or Death

Lost Legion – Glory Or Death
Ironage Records, 2008

De Britten van Lost Legion hebben hun debuutplaat uit. Ze brengen een mix van thrash en typisch Britse powermetal. De spil van de band zijn de broers Allain, de twee gitaristen van de band. De bandleden zien er door de metal en Tolkien gehard uit, dat belooft.

Het eerste wat opvalt is de vertrappelde productie. Een klankarm finaal geluid verbrodt eigenlijk al een mooie score. Het muzikale reliëf wordt haast met de grond gelijk gemaakt. Het klinkt als een oude vinyl. Nu, dat is niet het enige punt van deze plaat. Vocaal klinkt het als over the top 80’s heavy metal met een alternerende kopstem. Instrumentaal varieert het van Manowar-strijdnummers tot matig ouder werk van Blind Guardian tot echte kroegentocht-heavy metal. Niet bijzonder hoogstaand meestal. Het heeft wel charme, daar niet van, maar er zijn wel meer “aardige” bands met “flair” en “amateurisme” troef (ondanks een positieve connotatie). Daar kan ik echter mijn honger niet mee stillen. En mijn dorst ook niet.

Glory Or Death is een plaatje die er zeker niet uitschiet. Je kunt wel sympathie opbrengen voor de pure heavy vibe in de thrashy power metal die het allemaal authentiek gedateerd laat klinken, de spreekwoordelijke zoden brengt het alvast niet aan de even spreekwoordelijke dijk. Beetje weinig tot de verbeelding sprekend artwork ook.

Tracklisting:

    god

  1. Riders of the Mark
  2. This Day I Die
  3. The Atrocity
  4. Blademaster
  5. Carnage On the Walls of Delnoch
  6. Stranger
  7. Gellens Lament
  8. Behold the Runesword
  9. The Last Scion

Line-up:

  • Tom Williams – Vocals
  • Frank Allain – Lead Guitar
  • Adam Allain – Rhythm Guitar
  • Shadak Demagogue – Bass
  • Sterghios Moschos – Drums

Links: