Welkom op de nieuwe voorpagina van Zware Metalen!

Je ziet het goed: de voorpagina van Zware Metalen is omgegooid! Nog maar twee jaar geleden ging Zware Metalen over op deze nieuwe website, maar door de gestage groei aan artikelen in die periode bleek de oude indeling al snel inadequaat. Dat alle inhoud op de site geordend werd per categorie zorgde ervoor dat bepaalde artikelsoorten systematisch ondersneeuwden. En wat doe je als het nieuwe ontwerp toch niet zo goed blijkt te werken? Juist, terug naar het origineel!

De indeling van Zware Metalen 1.0, hoe foeilelijk het er met de ogen van 2018 ook uit ziet, bleek zijn tijd ver vooruit. In de afgelopen maanden hebben we er daarom hard aan gewerkt om de indeling van toen te vermengen met de vormgeving van nu. De nieuwe voorpagina van Zware Metalen is ingedeeld in twee kolommen. Links staan per categorie de recentelijk gepubliceerde artikelen. Rechts staat de feed, waarin in chronologische volgorde de belangrijkste schrijfsels voorbij komen. Ook zijn de volgende veranderingen doorgevoerd:

  • De categorie ‘concertverslagen’ is hernoemd tot ‘liveverslagen’ en kent drie subcategorieën: ‘concertverslagen’, ‘festivalverslagen’ en ‘fotoverslagen’.
  • De tekst is iets groter en wordt niet meer uitgevuld om de leesbaarheid te verhogen.
  • De nieuwe categorieën ‘prijsvragen’ en ‘overig’ zijn geïntroduceerd.
  • Zo’n beetje alles is klikbaar: artikelnamen, categorieën, subcategorieën, etc.
  • De mobiele website is zo ingedeeld dat na de carrousel eerste de headlines weergegeven worden en daarna de artikelen per categorie.

We hopen dat jullie de nieuwe voorpagina waarderen, wij blijven in ieder geval ons best doen om hem te blijven vullen!