Topzwaar | September 2017

Een nieuwe rubriek op Zware Metalen! Of eerder gezegd: een rubriek waar nieuw leven in geblazen wordt. In 2013 waren we al gestart met het concept ‘Zwaar Aanbevolen’, waar we met behulp van een YouTube playlist de allerbeste zware muziek van de afgelopen maand op een rijtje zetten. Tegenwoordig loopt dat allemaal wat netter via Spotify en daarom hebben we een openbare playlist opgezet: Topzwaar, waarin we de crème de la crème van de metalscene nog eens in het zonnetje zetten. Wat je in deze playlist aan zult treffen? Niet alleen de vers uitgebrachte singles van lokale en internationale bands, maar ook nummers van platen die van ons de hoogste scores gekregen hebben, of klassiekers van bands die in het nieuws gekomen zijn, die we live aan het werk gezien hebben, die we geïnterviewd hebben of waar we concertkaartjes voor weggeven.

In de allereerste editie van dit maandelijkse feestje vinden we daarom singles terug van grootheden als Cannibal Corpse, Exhumed, Annihilator en DragonForce, maar ook werk van Evil Invaders, Vallenfyre, Satyricon, Cradle Of Filth, Usnea, Ofermod, Ensiferum, Septicflesh en Myrkur omdat ze nu eenmaal uitstekend werk afleverden. Of wat dacht je van Infant Annihilator, Dool en Decapitated die ieder op hun eigen manier in het metalnieuws tevoorschijn kwamen? Of Metallica, Alkerdeel, Carach Angren, Pro-Pain, Kvelertak en Converge die we live aan het werk zagen? Of Monkey3, Kadavar, Obituary, Dyscordia en Enslaved waar we interessante gesprekken mee voerden? Of OHHMS, Ingested, Mayhem en Rotting Christ waarvoor we concertkaartjes weggeven?

Beluister hier de allereerste editie van Topzwaar, de nieuwe overzichtsafspeellijst van Zware Metalen. Volg die playlist!