Acranius op Summer Breeze 2018

Setlist: 13/20

Explosieve deathcore met een shitload aan breakdowns en brute slambombardementen op herkauwde ritmes. Ze kondigen die barbaarse hamer op aambeeld aanslagen wel aan met een drumloze versie of een bassdrop en op die manier is het wel iedere keer een pin-uit-de-granaat-momentje. Een cementmixende growl zet er zich met correlerende timing bovenop. Een kunstje dat ze net wat te lijzig herhalen. Meer hak- en trap grooves alstublieft.

Show: 15/20

De uitbarstingen kwamen van diep, je zag dat ze het meenden en wanneer er zo’n pin-uit-de-granaat-moment was aangebroken begonnen ze al te springen, uppercuts met de gitaren uit te delen of te gebaren dat er koppen gaan rollen. Ze hadden allemaal hun zwembroek aan waarin je soms net wat te veel zag bewegen.

Interactie: 17/20

Net als Necrotted is de corescene gek op Acranius en de kungfuvechters kwamen het stof nog eens omwoelen. Bijna hartverwarmend om zien was hoe zij na de breakdowns samen met de meer metalminded fans rondjes liepen tijdens de snellere partijen. In België zouden ze koppig blijven kicken en neerhalen, met alle conflicten van dien.

Geluid: 18/20

Je moet het die deathcoredreuners nageven: hun sound is er telkens één waar ze in vroegere tijden vliegtuigen mee uit de lucht schoten. Met zulke snaarartillerie en pantserdrums mag het eens wat minder inventief zijn, je sound het werk laten doen heet dat.

Uitvoering: 16/20

Als tegenprestatie voor hun bijster makkelijke songs, brachten de kwieke kerels het wel met hart en ziel. Gitaren klieven door het luchtruim of worden diep voorovergebogen op en neer gepompt. Er vertrekken ophitsende gebaren richting de pitstrijders wanneer het kan en stoer is.