Zegetocht van Brides of Lucifer leidt naar Trix

Het was zomaar een wild plan van drie vrienden. In de zomer van 2016 voerden Steven Kolacny, Koen Buyse en Ives Mergaerts hun plan uit om het Belgische meisjeskoor Scala in de metalscene te krijgen: Brides of Lucifer was geboren.

Zware Metalen sprak er vorig jaar nog even met de heren. Het doel van de band is het brengen van een origineel eerbetoon aan metal door een vrouwelijk koor te combineren met de brute kracht van gitaarriffs en drums. De vocalisten brengen samen met een stel uitmuntende muzikanten hun versies van mythische metal-nummers van Rammstein tot Iron Maiden, van Slayer tot Machine Head en van Pantera tot Megadeth. En dat allemaal in een demonische en geregeld hemelse podiumsetting.

We zagen de bruiden uit de hel op al op Alcatraz en de Lokerse Feesten en de zegetocht duurt voort. Inmiddels is er een album uit en maakt de band zich op voor een nieuw hoogtepunt: een concert in de Antwerpse poptempel Trix. Omdat bij Brides of Lucifer nu bij uitstek een band is die live moet worden ervaren, alvast een vooruitblik:

De video voor Warriors of the World, een cover van Manowar.

De Brides of Luciferversie van Judas Priest-klassieker Painkiller.

En Burn in Hell, beroemd geworden door Twisted Sister.

Je vrienden van Zware Metalen hebben een paar leuke prijzen gekregen van LiveNation om weg te geven!

Links: