Riffsniffer slaat weer toe: stoner in Baroeg (en win kaartjes!)

Het doel van het heerschap Riffsniffer: werelddominatie van stoner. De eerste stap daarvan: stonerbands programmeren in het Rotterdamse poppodium Baroeg. De eerste avond is al geweest, op naar de tweede met Wo Fat en Cosmic Debris op 2 augustus. Zware Metalen geeft kaartjes weg!

Zelf zeggen ze swampadelic doom te maken, de heren van Wo Fat uit het Amerikaanse Dallas in de staat Texas. Inspiratie haalt de band uit Jimi Hendrix, ZZ Top, Black Sabbath en jaren ’70-bands, de naam komt van een schurk uit de tv-serie Hawaii Five-O, die van 1968 tot 1980 te zien was. Zeven albums vol zwaargestemde riffs zijn er al uitgebracht sinds 2006, waarvan twee de burelen van Zware Metalen haalden. En hoe! The Black Code haalde 90 punten, opvolger The Conjuring deed het met 85 punten nauwelijks slechter. De aanbeveling? Wel:

Wederom rockt dit album als een malle en is het een aanrader voor de stoneradepten die de basis zien in een band als Kuyss en houden van brandend zand met schraal bier. 

De galactische rockers van Cosmic Debris zijn minder lang onderweg naar Rotterdam-Lombardijen: het gezelschap komt uit Leiden en heeft het titelloze debuutalbum net op zak. Uiteraard vormen de jaren ’70 ook de grootste inspiratiebron voor deze band, die het geheel van een fijn psychedelisch sausje voorziet. En wat doe je dan als beginnende band? Spelen, spelen, spelen! Het album is natuurlijk gepresenteerd in Gebr. De Nobel in thuishaven Leiden en ook Werfpop in eigen stad is al aangedaan. De volgende afspraak: 2 augustus in Baroeg, Rotterdam. Als die oude Opel tenminste weer op tijd terug is op Aarde:

Er zijn nog kaarten voor het tweede feestje van Riffsniffer! Natuurlijk geven je vrienden van Zware Metalen ze ook weg!

Links: