Riffsniffer haalt stoner naar Baroeg

Het heerschap Riffsniffer wil meer stonerbands naar het leukste podium van Rotterdam en verre omstreken halen. Verwacht onder de noemer ‘Riffsnifer presents’ de komende periode het nodige stonergeweld in Baroeg. Morgen, woensdag 11 mei, is de eerste avond, met Kal-El, Arteaga en Bogwife op het podium.

Stavanger is het hart van de Noorse olieindustrie en daarmee de bron voor de welvaart van het Scandinavische land. Maar er is meer dan olie, fjorden, de oudtse Domkerk van Noorwegen en een rotsblok van 5 m3 dat tussen twee bergwanden zweeft. Kal-El (bonuspunten voor wie weet naar wie deze band zichzelf heeft vernoemd), het zelfbenoemde ‘fuzzed-out intergalactic stonerrockgezelschap’ komt er ook vandaan. Volgens de band is fuzzed-out het stiefkindje van hardrock en heavy metal zijn waarin ook ruimte is voor psychedelische rock, bluesrock en doom metal. Kortom: een allegaartje aan zompige klanken op een reis die al vijf albums duurt. Het laatste werkje, Dark Majesty, viel vorig jaar trouwens prima in de smaak op de Zware Metalen-burelen.

Santiago, de hoofdstad van Chili, brengt ons Arteaga. De heren en dame claimen ‘acid rock from Southhell te spelen en dat houden we dan maar aan. Een mix van psychedelische rock met proto-doom geeft een beter idee van hoe deze act klinkt. De oversteek vanuit Zuid-Amerika is trouwens Burn The Witch Eurotrip genoemd, dus verwacht een stel woeste Satanische hippies… maar dan wel in stonerstijl.

Uit het Deense Aalborg komt Bogwife: een doomband met flinke stoner invloeden. Of een stonerband met flinke doominvloeden, maar net hoe u het wilt horen. Een beetje zoals Electric Wizard, als dat helpt. De band is pas actief sinds 2020 maar heeft al twee albums op zak. De band is overigens vernoemd naar de moerassen die in de tijd van de Vikingen rondom de thuisstad lagen. In Aalborg ligt overigens de grootste historische begraafplaats van Denemarken, met 682 vikinggraven.

Er zijn nog kaarten voor het eerste stonerfeestje van Riffsniffer.

Links: