Monstrosity: cultband onderweg naar P60 (met korting voor ZM-lezers!)

Amerikaanse death metal en Florida zijn bijna synoniemen van elkaar. Iedere liefhebber van het genre heeft platen van bands uit die zonnige staat in zijn kast staan: van Death tot Morbid Angel, van Hate Eternal tot Obituary. Deicide komt uit Florida, Six Feet Under en Massacre ook en het in New York gestichte Cannibal Corpse laat de post opsturen naar een adres in die staat. En dan is er natuurlijk nóg een cultband: Monstrosity.

Mede opgericht door ene George ‘Corpsegrinder’ Fischer in 1990, is de band altijd wat achtergebleven bij de overige namen uit de regio. Maar Monstrosity is vast van plan verloren terrein terug te winnen. Vorig jaar verscheen de eerste plaat in elf jaar: The Passage of Existence en die scoorde gelijk hoge ogen. Niet zo vreemd ook, Fischer was met zijn verwoestende strot blikvanger op de eerste albums, maar het echte brein achter Monstrosity is drummer Lee Harrison. En die ploegt stug voort.

Lange pauze
Een directe verklaring voor het de lange pauze tussen de nieuwe plaat en voorganger Spiritual Apocalypse (die ook al juichend werd ontvangen door Zware Metalen), heeft Harrison niet echt, zo vertelde hij de collega’s van Metal Rules: ‘In het leven heb je te kampen met veel kleine dingetjes en bovendien moesten we rekening houden met verschillende agenda’s.’ Gitarist Mark English zat bijvoorbeeld een periode in Deicide, Harrisson zelf is gitarist bij Terrorizer en de overige bandleden kunnen kwartetten met het aantal bands waarin zij actief zijn of waren.

Met korting naar P60
Met de prima nieuwe plaat op zak, hebben de Amerikanen inmiddels voor het eerst in tijden weer de overstap naar Europa gemaakt. P60 in Amstelveen is 16 juni de laatste halte, met het mysterieuze The Devil en groovemetalband Cold Snap in het voorprogramma. Kaartjes kosten 18,50 euro, maar natuurlijk niet voor lezers van Zware Metalen. Je vrienden geven je 5 euro korting! Koop direct een kaartje en gebruik kortingscode diabolicasonis.

Links: