Jaarlijks hoogtepunt voor old-school metalheads: Heavy Metal Maniacs Festival

Het jaarlijks hoogtepunt voor old-school metalheads staat weer voor de deur: Heavy Metal Maniacs Festival in P60. Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober is de zaal in Amstelveen het bedevaartsoord voor liefhebbers van good old traditionele heavy metal met Satan en Blaze Bayley als blikvangers.

Vrijdag

We beginnen de alweer 22-ste editie van Heavy Metal Maniacs Festival rustig met drie bands. Satan uit Engeland drijft op het briljante gitaarduo Russ Tippins en Steve Ramsey die zorgen voor strakke, snelle en steengoede NWOBHM gecombineerd met een vleugje thrash metal. Van het beroemde jaren ’80 debuutalbum Court in the Act tot het recente ijzersterke album Earth Infernal is vuurwerk op het podium gegarandeerd.

Met het Zweedse Portrait komen King Diamond en Mercyful Fate-liefhebbers volop aan hun trekken. Verwacht knallende heavy metal met sfeervolle, duistere, obscure en snelle gitaarpartijen. De Duiters van Firmament gaan in P60 een verassende mix van heavy metal en hard rock ten gehore brengen. Liefhebbers van Thin Lizzy mogen deze show absoluut niet missen!

Zaterdag

Op zaterdag staat het dubbele aantal bands op het progamma van Heavy Metal Maniacs Festival met Blaze Bayley als afsluiter. De sympathieke zanger is zal altijd herinnerd worden aan zijn periode bij het instituut Iron Maiden en de albums die hij met die band maakte (The X-Factor en Virtual XI) staan vanavond centraal in de setlist. Sign of the Cross! The Clansman!

Met Wolf op de bill is er eigenlijk een dubbele headliner op zaterdag. Sinds de jaren ’90 levert Wolf het na het andere gedenkwaardige album af. Het laatste wapenfeit met lovende kritieken is het album Shadowland van april 2022. Dit is pure fuckin’ heavy metal uit Zweden! NWOBHM-historie is er met Kev Riddles’ Baphomet, waarbij de zanger/bassist teruggaat naar het iconische eerste album van zijn oude band, het legendarische Angel Witch.

Het Zweedse Memory Garden maakt indrukwekkende doomy power metal met stevige doomriffs en krachtige powermetalvocalen. Dus voor alle doomfans: be there! De trotse Belgische hardrock & heavy metalband Lions Pride uit de jaren ’80 is terug. Met de catchy typisch jaren tachtig sound van de heren zullen de gouden tijden herleven! Shuulak speelt donkere heavy metal, geïnspireerd door thema’s uit de alchemie en het occultisme. De ultieme heavy metalbelofte uit Brabant komt naar P60 om de boel eens grandioos op zijn kop te zetten.

Er zijn nog kaartjes voor Heavy Metal Maniacs Festival. Maar je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg!

Links: