Het wordt warm 4 augustus: tijd voor metal

In Eindhoven wordt het donderdag 4 augustus 31 graden. Wat is er dan mooier om na zo’n snikhete dag naar het Stratumseind te gaan om in het vermaarde café The Jack naar metal te kijken? Inderdaad, er is niets mooier. Infected Rain en Cuttermess zullen de laatste druppels zweet uit je lichaam spelen.

Het nog jonge Cuttermess (bouwjaar 2018) uit de regio Oost-Vlaanderen heeft nog maar één wapenfeit. Maar EP Take ‘m to the Guillotine weet wél enthousiast ontvangen. Zware Metalen roemde de verschillende stijlen die op het plaatje samenkwamen en waar zowel liefhebbers van thrash metal, heavy metal en punk mee uit de voeten moeten kunnen. Het optreden van Cuttermess wordt het live-debuut in Nederland en nieuwe single Mass Formation staat op het punt van uitkomen. Alle ingrediënten voor een fijn crossover-optreden zijn present.

Moderne metalbom Infected Rain komt uit Moldavië, staat onder aanvoering van Elena “Lena Scissorhands” Cataraga en is de belangrijkste band uit het genre der betere muziek in het Oost-Europese land. De dame en heren bouwen aan de toekomst en doen dat samen met het vermaarde Napalm Records. Laatste plaat Ecdysis staat volgens Zware Metalen dan ook bol van leuke, sterke nummers. Dat het de band menes is blijkt wel uit het toerschema: tussen juni en augustus schiet Infected Rain van oost naar west en van noord naar zuid in Europa. Met één tussenstop in de Benelux: 4 augustus in Eindhoven.

Er zijn nog kaarten voor het concert van Infected Rain en Cuttermess.

Links: