Cradle of Filthfan wil eigen Fest organiseren

Hakim Drygas is de drijvende kracht achter Cradle of Filth Nederland, de door de band erkende digitale hangplek voor Nederlandse fans van de extreme gothic metalband. Inmiddels is hij druk met een volgende droom: het opzetten van COFNLFest, dat later dit jaar moet gaan plaatsvinden. 

Hakim, wanneer is de liefde voor Cradle Of Filth ontstaan?

Ik heb gedragsmatig een lastige jeugd gehad, waardoor ik op mijn veertiende, begin 1999, een tijdje naar een internaat moest. Ik kreeg daar een begeleider die een groot metalfan was en dan vooral van Cradle Of Filth. Hij liet mij veel muziek horen en gaf me een paar cd’tjes. In die tijd is mijn liefde voor Cradle Of Filth ontstaan. Ik voelde mijzelf in die tijd verschrikkelijk en een soort van weggegooid, maar mede door bezig te zijn met Cradle of Filth, ben ik door een van de verschrikkelijkste tijden van mijn leven gekomen. Ik hou van alle zwaardere muzieksoorten, maar het is echt begonnen met Cradle Of Filth.

Waarom besloot je Cradle Of Filth Nederland op te richten?

Om fans te voorzien van informatie. En om een uitlaatklep te hebben. Alles begon als een simpele kleine fansite. Rond 2002 bracht iemand mij in contact met zanger Dani Filth van Cradle of Filth, die nu tevens een vriend van me is. En sindsdien gaan we door het leven als de officiële Nederlandse Cradle Of Filth website.

Hakim Drygas met Cradle of Filth-bandbrein Dani Filth

Wat doet Cradle Of Filth Nederland allemaal?

We plaatsen onder andere nieuws, promoten producten en shows, beantwoorden vragen van fans en hebben regelmatig interviews met bandleden.

Hoeveel tijd ben je wekelijks kwijt aan Cradle Of Filth Nederland?

De eerste 15 jaar was ik dagelijks zo’n 6 à 8 uur met Cradle Of Filth Nederland bezig. Ik heb veel gedaan en bereikt. Zo heb ik samenwerkingen en hulp gekregen van Sony, Roadrunner Records, Peaceville Records en Suburban Records. En momenteel van Nuclear Blast Records, het label van de band en van Dez Fafara’s The Oracle Management, het management van de band.

Nu ben je aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor een eigen festival: COFNLFest. Wanneer en waar moet dat gaan gebeuren en wat staat er op het programma?

Ik loop al jaren met de gedachte een eigen festival te organiseren. Ik heb diverse contacten, zowel met betrekking tot bands als met mensen die met bands werken. En nu is het zo dat Cradle Of Filth Nederland dit jaar 20 jaar bestaat. Het lijkt mij dus super om dit te vieren met een eigen festival. Momenteel zijn we aan het onderzoeken hoeveel interesse er is. Want in principe is iedere zaal of ieder terrein mogelijk. Mijn plan: is goede bands, standjes, eten en drinken. Bij genoeg interesse is in principe alles mogelijk.

Is er nog een kans dat Cradle Of Filth eregast zal zijn?

Cradle Of Filth zelf denk ik niet. Maar ik ga wel proberen of er één of meerdere bandleden komen.

Cradle of Filth Nederland peilt momenteel of er genoeg animo is voor een festival en roept potentiële bezoekers op dat via Facebook aan te geven. Meer details volgen.

Links: