Black metal battle: en de winnaar is…

Het was alweer meer dan een jaar geleden dat Zware Metalen de ‘death metal battle’ organiseerde. Weet u het nog? Zestig bands streden om de titel van beste deathmetalband aller tijden waarbij alle bezoekers en stemmers op onze Facebookpagina de touwtjes volledig zelf in handen hadden. Dit jaar gaven we daar een vervolg aan met de black metal battle die eind augustus begon. Eveneens maakte 64 bands deel uit van het affice en vrijdag 15 oktober 12:00 werd de finalestemming beëindigd

Dat betekent dus dat we een winnaar hebben! De heerser over de 63 andere bands is bekend. De strijd in de finale werd uiteindelijk uitgevochten door twee bands die de meeste bezoekers van deze site ook wel hadden durven te voorspellen. Aan de ene kant stond het Noorse Immortal dat met diverse, invloedrijke albums ook absoluut tot de top behoort, aan de andere kant bevond zicht het machtige Emperor (ook al uit Noorwegen) dat sowieso als favoriet voor deze battle stond genoteerd.

In de finale werd in totaal 325 keer gestemd, waarvan de uiteindelijke winnaar 57 stemmen meer kreeg dan de band die eindigt op de tweede plek. Jullie 191 stemmen hebben ervoor gezorgd dat Emperor de uiteindelijke winnaar is van onze black metal battle! Uit betrouwbare bronnen hebben we al vernomen dat de heren zich verheugen op de uitreiking van onze trofee die bij het eerstvolgende optreden in de Benelux zal worden overhandigd. We willen Niek wederom bedanken voor het maken van de gave visuals van deze battle en hopen uiteraard dat jullie het initiatief weer leuk vonden.

Plaats 1: Emperor
Plaats 2: Immortal
Plaats 3: Dimmu Borgir

Rest ons nog een laatste vraag nu de winnaar bekend is.. Wat is jullie favoriete nummer van de winnaar? Nog eenmaal stemmen dus, om het af te leren!

Finale

  • Immortal (41,2%, 134 stemmen)

  • Emperor (58,8%, 191 stemmen)

Totaal: 325 stemmen