A Very Metal Christmas (editie 2017)

Het is weer ‘The Most Wonderfull Time Of The Year’. De tijd dat je wordt doodgegooid wordt met Michael Bublé, Wham, Mariah Carey en natuurlijk Sky Radio. Om je een beetje door deze zware tijd heen te helpen bieden wij je enkele alternatieven: A Very Metal Christmas.

De editie van dit jaar is zwarter en zwaarder geworden dan de editie van 2016.

We beginnen met een portie Teutoonse Thrash van het Duitse Tankard, met de toepasselijke titel ‘Fuck Christmas‘.

Kerst in blackmetal stijl kan ook natuurlijk in de vorm van Plaag met het nummer Christmas Time (The Birth of a Retarded Child)‬‏.

We gaan verder met Lacuna Coil – Naughty Christmas.

We gaan even een tandje terug met Ronnie James Dio en een Black Sabbath-achtige versie van het nummer God Rest Ye Merry Gentleman. Wat een stem had die man toch.

Wederom een portie thrash. Deze keer afkomstig van het Texaanse Torture. Slay Ride is afkomstig van het album Storm Alert uit 1990.

Tijd voor weer wat duistere klanken. Seze keer Notre Dame met het nummer A Scrooge Tale van het album Nightmare Before Christmas.

Op het tweede album van Children Of Bodom, genaamd Hatebreeder, troffen we Silent Night, Bodom Night.

Nog meer thrash. Deze keer is het het Belgische Devastation met Rudolph, The Badass Reindeer, afkomstig van het album Pussy Juice Blues uit 2015.

King Diamond mag natuurlijk niet ontbreken. Vorig jaar in de lijst met No Presents For Christmas, dit jaar is het de beurt aan dat andere nummer: Christmas.

En als laatste: Alice Cooper met zijn interpretatie van Santa Claws Is Comming To Town met beelden uit de film Santa Slay zodat het ook nog geinig is om te bekijken.

Hopelijk komen jullie hier de kerst een beetje mee door. Zelf betere suggesties? Laat het maar weten.

Links: