A Very Metal Christmas (Top 10)

Ben je al helemaal gek van Wham!, Mariah Carey en Band Aid? Je vrienden van Zware Metalen bieden je een top tien alternatieve kerstnummers. Natuurlijk zijn er veel meer en ongetwijfeld zullen we enkele vergeten zijn (vul ons vooral aan). Voor zover mogelijk hebben we gezocht naar liedjes die beschikbaar zijn met een video. In enkele gevallen hebben we echter toch gekozen voor stilstaand beeld.

Bekijk de volledige lijst ook op YouTube!

Enkele namen die deze lijst niet gehaald hebben, maar toch even genoemd dienen te worden zijn Dio, Lemmy, Amon Amarth, Black Label Society, Tankard en Beatallica. De Duitsers van Unheilig hebben zelfs een compleet kerst album gemaakt.

11. Bad News – Cashing In On Christmas


Ja ja, je hebt gelijk, het zouden er tien zijn. Deze parodie van de Engelse band Bad News moest gewoon even toegevoegd worden. Eigenlijk een heel slecht nummer, maar de tekst voelt wel erg treffend.

10. Twisted Sister – Oh Come All Ye Faithfull


Twisted Sister maakte een compleet kerstalbum met daarop een versie van geijkte kerstnummers. Het album A Twisted Christmas bied drie kwartier aan glammetalkerst. Weinig vernieuwend, maar net even anders dan een Michael Bublé.

09. Helix – All I Want For Christmas Is The Leafs To Win The Cup

Dit nummer van het Canadese Helix was een single in 2012 en is te vinden op een heruitgave van het album A Heavy Mental Christmas. Canadezen en hockey…

08. Spinal Tap – Christmas With The Devil

Echt serieus is Spinal Tap natuurlijk niet te nemen, maar dit nummer klikt toch wel lekker dreigend. Christmas With The Devil, of toch maar met je schoonouders?

07. Steel Panther – The Stocking Song

Het jongste nummer uit dit lijstje komt van de band die glam metal weer op de kaart heeft gezet, Steel Panther. Zoals we gewend zijn van de band, krijgen we een hoop dubbelzinnigheid voorgeschoteld.

06. AC/DC – Mistress For Christmas

Voor mij een van de eerste kerstliedjes die ik hoorde, dat niet onder de noemer ‘traditioneel’ valt: AC/DC doet wat AC/DC hoort te doen! Angus Young scheurt er lekker op los en Brian Johnson schuurt over zijn favoriete kerstcadeau.

05. Rob Halford – Get Into The Spirit

Als je een lijstje maakt met metalnummers kan het natuurlijk niet zo zijn dat een van de grootvaders van het genre ontbreekt? Afkomstig van het album Halford III – Wintersongs, waar we een combinatie van nieuwe en traditionele kerstnummers aantreffen, stuk voor stuk gebracht in Halford stijl.

04. Type O Negative – Red Water (Christmas Mourning)

Waar je de vorige nummers nog zou kunnen verstoppen in een playlist op je werk, gaat je dat met dit deprimerende nummer van Peter Steele en kornuiten niet lukken. Dit nummer is alles wat kerst voor de meeste mensen niet is en behandelt het gemis van dierbaren tijdens kerst. Zo duister dat je moet opletten dat de ChristenUnie uit Amstelveen niet langs komt.

03. Venom – Black Xmas

Tsja, wat kunnen we hier nu nog over zeggen? Dit nummer leek ons een goed excuus om Venom ook in deze tijd van het jaar uit je speakers te laten knallen. Alsof je dat excuus nodig had.

02. King Diamond – No Presents For Christmas

Met de intro van dit nummer zou je misschien nog eens iemand voor de gek kunnen houden. Al snel is duidelijk dat Sky-Radio dit nummer van King Diamond niet in haar herhalende playlist zal gaan gebruiken.

01. Trans-Siberian Orchestra – Sarajevo/Christmas Eve

Een band die eigenlijk alleen maar kerstnummers maakt. Tsja, daar kun je als gewone artiest natuurlijk niet tegenop. Dit nummer bevat eigenlijk het beste van twee werelden en is daarom nummer één!

Oke, dit waren ze. Brand maar los met alles wat we vergeten zijn en verkeerd gedaan hebben! Ondertussen wensen we jullie allemaal fijne dagen, op wat voor manier jullie die ook door gaan brengen.

Links: