Zware Metalen première: Meslamtaea – Besef komt in vlagen

Het zwartgallige kwartet achter Meslamtaea is terug, 28 juni verschijnt Nihil Vincit Omnia; een split tussen de band en een ander gezelschap achter collectief Zwotte Kring: The Color of Rain. Luister alvast naar Besef komt in vlagen.

Meslamtaea en The Colour of Rain delen meerdere muzikanten en besloten hun krachten te bundelen voor de split-EP Nihil Vincit Omnia, dat al is te bestellen via het undergroundlabel Zwaertgevegt.

Ook al hebben beide acts een heel andere benadering van hun muziek, ze hebben allebei bewezen iets nieuws op tafel te brengen, waarbij ze verschillende subgenres naadloos laten samensmelten tot een geluid dat inherent hun eigen geluid is. Tekstueel is Nihil Vincit Omnia een zeer donkere en nihilistische kijk op de wereld en de mensheid. Muzikaal hebben beide bands hun experimentele en eclectische stijl bevorderd. The Colour of Rain heeft de lat nog hoger gelegd en een album geproduceerd dat nog symfonischer en donkerder is dan debuutalbum Oceans Above. Meslamtaea (waarvan in 2022 Weemoedsklanken verscheen) heeft zijn jazzachtige kwaliteiten verbreed met dissonante en vervreemdende melodieën en ritmische patronen die lijken op die van fusion. Een spannend en broeierig aanbod, met twee van de meest onorthodoxe acts uit de Nederlandse extreme metal.

Tracklisting:

The Color of Rain

  1. Nihil Vincit Omnia
  2. As the Empires Fell
  3. And the Abyss Stared Back
  4. Thus Always to Tyrants
  5. Take Over Me

Meslamtaea:

  1. Besef Komt in Vlagen
  2. Bitterzoet
  3. In de Spiegel Staart een Onbekende
  4. Samen Zielsalleen

Links: