Wordt Into The Void 2019 de laatste?

Lees ook ons verslag van Into The Void 2018: vrijdag en zaterdag!

In de Leeuwarder Courant is vandaag een interview gepubliceerd met Paul van Berlo, de baas van het Loud Noise dat achter festivals als Dynamo Metalfest en Into The Grave zit. Hierin wordt verteld dat het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat Into The Void, dat op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober plaatsvindt in Neushoorn te Leeuwarden, georganiseerd wordt. Eerder dit jaar werd ook al duidelijk dat het Into Darkness-festival stopgezet wordt. Paul van Berlo verklaart dit deels op basis van de festivalconcurrentie, maar wijst ook naar het festivalbeleid van de gemeente Leeuwarden. Into The Grave 2019 was bijna buiten Leeuwarden georganiseerd, Psy-Fi is ook uit de stad vertrokken. Een kleine subsidie van de gemeente van 15.000 euro zou het festival boven water houden, maar die fondsruimte is er momenteel niet; er zijn alleen kleine of grote subsidies. Zodoende blijft Into The Void met lege handen achter. Een extra reden dus om komend weekend naar Leeuwarden te gaan voor het volgende affiche. Je betaalt 49 euro voor een combiticket, 25 euro voor een vrijdagticket en 35 euro voor een zaterdagticket.

[27-08-2019]

Met de komst van SÂVER (bekend van het uitstekende, dit jaar bij Pelagic Records uitgebrachte They Came With Sunlight), Earth Ship, Yatra en TankZilla is de line-up van Into The Void 2019 compleet. Helaas heeft Downfall Of Gaia verstek moeten laten gaan. De dagsplitsing volgt binnenkort.

[29-03-2019]

Tien dagen na het introduceren van Into The Void 2019 met achttien geboekte bands, wordt er vandaag nog een bekendgemaakt. De Schotse black metal van Saor zal de line-up van de zevende editie van het festival in Leeuwarden komen versterken. Zware Metalen heeft de band van Andy Marshall al sinds het debuut Roots, toen de band nog Àrsaidh heette, op de radar. Recentelijk kwam het uitstekende Forgotten Paths uit.

[19-03-2019]

De zevende editie van hét jaarlijkse doom/stoner-festival van het noorden zal op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober wederom plaatsvinden in Neushoorn te Leeuwarden. De organisatie heeft meteen achttien bands aangekondigd, waaronder de blikvangers Alcest en Eyehategod. Ook Truckfighters valt op, aangezien die band klaarblijkelijk terug zal komen van haar pauze. De volledige reeks met bevestigde namen tref je in de festivalposter:

Kaarten zijn vanaf nu te koop. Je betaalt 49 euro voor een combiticket, 25 euro voor een vrijdagticket en 35 euro voor een zaterdagticket.

Links: