The Prodigy-frontman Keith Flint (49) overleden

Opnieuw zijn wij genoodzaakt om afscheid te nemen van een grootse artiest, ditmaal van The Prodigy-frontman Keith Flint. Volgens lokale media werd Flint op maandag dood aangetroffen in zijn woning in de buurt van Londen. Keith is negenenveertig jaar oud geworden.

Via het Instagram-en Twitter-account van de band is dit bericht bevestigd en is er bekendgemaakt dat Keith zijn eigen leven heeft genomen. Een citaat van het Instragram-account luidt:

“The news is true, I can’t believe I’m saying this, but our brother Keith took his own life over the weekend. I’m shell shocked, fuckin angry, confused and heart broken… R.I.P. brother Liam #theprodigy”

The Prodigy is in 1990 opgericht door toetsenist en songwriter Liam Howlett en de line-up werd al gauw uitgebreid met zangers Maxim, Sharky en Keith. Zij staan in de metalwereld vooral bekend om het introduceren van het genre drum ‘n bass onder de metalheads, mede door de stevige klank van de muziek, de anti-sociale teksten en uitingen. Nummers als FirestarterBreathe en Smack My Bitch Up zijn de grootste hits van de formatie uit Engeland. Ook heeft de groep grote prijzen weten te behalen in zijn carrière, waaronder de MTV Europe Music Award voor Best Dance, Best Alternative en Best Video.

De band vraagt op zijn socialmediakanalen en website om de privacy van alle betrokkenen te respecteren.

Links: