Summer Breeze 2024: bill volledig en bijzondere initiatieven

Summer Breeze Open Air 2024 is compleet. Met het Belgische Hemelbestormer is er nog één Benelux-band bijgekomen. De volledige affiche per dag ziet er daardoor zo uit:

Naast de surprise act waar we het hieronder al over hadden, doet de organisatie geheimzinnig over het camping podium. Dat zal er totaal anders uitzien. Voortaan staat het bekend als het Campsite Circus. “Wat er daar precies te beleven zal zijn, zal je zelf zien, horen en voelen”, aldus de website van Summer Breeze 2024. Naast de bands die daar zullen spelen, de yogasessies en disco; stelt kunstenaar Björn Gooßes er zijn kunstreeks ‘Painted In Blood’ tentoon.

Summer Breeze 2024 zet in op de jongeren en financieel kwetsbaren. Jongeren die geboren zijn in 2005 of later, kunnen zich net als vorig jaar via deze registratielink op de guestlist laten zetten op donderdag. De plekken zijn beperkt. Nieuw is het social ticket. Wie zich wegens financiële omstandigheden geen combiticket kan veroorloven, kan nog tot 30 april één van de 100 social tickets aanvragen via socialticket@summer-breeze.de. Voeg voldoende bewijzen en getuigenissen toe zodat de organisatie jouw situatie goed kan inschatten.

Tot slot werkt Summer Breeze Open Air 2024 dit jaar samen met het Noorse Inferno Festival. Zij gaan respectievelijk Duitse en Noorse band waarin ze geloven uitwisselen. Uit Noorwegen komt zo de avant-gardistische black metal van Tilitegjort op de affiche terecht.

[5 maart 2024]

Zo, laten we eens kijken wat Summer Breeze Open Air 2024 van 14 tot en met 17 augustus aanstaande gaat neerzetten in Dinkelsbühl. Te beginnen met de headliners. Dat zijn de Zweedse vikingwoestelingen Amon Amarth, het moderne corefenomeen Architects en de melodieuze Duitsers Heaven Shall Burn. Uit de Benelux plukte de organisatie Delain, Asphyx, Aborted, Evil Invaders, Carnation, Brutal Sphyncter en Dear Mother.

Voor de rest van de affiche van Summer Breeze 2024 hebben we visuele ondersteuning:

Is er nog wat bijzonders te melden? Ja, toch wel. We bundelen enkele relevante weetjes in korte hoofdpunten, omdat we weten dat jij ook nog wel wat anders wil lezen vandaag.

  • Wil je nog tickets? Snel zijn, want 90% is al weg!
  • Het is dit jaar de 25e editie. Daarom zal er woensdag op het Wera Stage een surprise act optreden. “Een podium dat doorgaans veel te klein is voor hen”, tipt de organisatie.
  • Er is op woensdag naar goede traditie opnieuw  een Nuclear Blast Label Night en een Riot Of The Underground.

Links: