Sisters of Suffocation: crowdfunding rondom nieuw album

Het derde album van deathmetalformatie Sisters of Suffocation is Eradiction gedoopt en is klaar om op de wereld los te laten. De dames en heren grijpen nu naar crowdfunding om alles rondom het nieuwe album te bekostigen: video’s, fotoshoots, drukken van cd’s en lp’s, merchandise en meer. Vanwege u weet wel is het namelijk niet mogelijk om op een andere manier geld in het bandlaadje te krijgen. 

Het verhaal achter Eradiction
Eradaction verhaalt over een verwoeste wereld, waarin alles wordt vernietigd door ons: het menselijk ras. Geen tjilpende vogels, geen groeiende bomen, geen spelende kinderen in de achtertuin: alleen de droge en met littekens bedekte aarde. Alle symptomen waren aanwezig: een vernietigd ecosysteem, een vervuilde lucht en constante oorlogvoering. En toch hebben we er niets aan gedaan. Daarmee is de plaat het vervolg op Humans are Broken. Nu wordt het lot zullen dat de mensheid zichzelf heeft opgelegd verder ontdekt.

Wie het zich kan veroorloven koopt een kaartje om zijn leven te redden van de naderende ondergang. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze een plekje in een van de vele nucleaire schuilplaatsen kunnen bemachtigen. Alleen de ‘filthy rich’ kunnen zich een kamer in een ruimteschip veroorloven om aan het verlammende oppervlak van de Aarde te ontsnappen.

Eradication vertelt verwoestende verhalen over onze wereld. Het album is onderverdeeld in drie bedrijven. In het eerste bedrijf probeert een jonge vrouw deze wereld te overleven in een omgeving vol pijn, honger en eenzaamheid. Omdat ze niet veel geld had, kon ze geen plek kopen in een nucleair asiel. Haar vooruitzicht op de toekomst is niet erg rooskleurig: hoe lang zal ze overleven op het kale aardoppervlak?

In het tweede bedrijf bekijken we het leven in een nucleaire schuilplaats. Aan het begin van de ramp ging het goed in de opvang. Elke schuilplaats heeft een volledig gevuld magazijn met proviand. Door eigen voedsel te verbouwen, kan de voedselvoorraad goed op peil worden gehouden. Lucht van buiten wordt gezuiverd, maar de zuurstofniveaus zijn tot een minimum beperkt. Jammer genoeg neemt de voedselvoorraad in de loop van de tijd langzaam af. De tijd dringt voor iedereen in het asiel en er is geen verlossing in zicht.

De derde en laatste akte gaat over het leven van de elite, hoog in de lucht. Om ervoor te zorgen dat er niets mis kan gaan, worden hier alle bewegingen en acties van alle passagiers gecontroleerd. De spanningen tussen individuen lopen hoog op, aangezien de meesten van hen hun leven in machtsposities zaten. Nu moeten ze de troon met anderen delen. Sommigen hebben zelfs het gevoel dat ze onderdrukt worden. Zal de mensheid overleven, en onder welke voorwaarden? Of zal de mensheid zich een weg vechten om uit te sterven? De keuze is aan… de luisteraar!

De keuze is… aan de luisteraar?
Ja. Als luisteraar kun je strakds kiezen hoe het album zal eindigen. Sisters of Suffocation heeft twee verschillende nummers geschreven die het album kunnen afsluiten, elk met een eigen einde aan het verhaal. Zo kies je als luisteraar je eigen verhaal. De keuze zal gaan over het overleven van de mensheid onder zware onderdrukkende omstandigheden of de uitroeiing van het hele menselijke ras.

De crowdfunding
Voor de financiële ondersteuning heeft de band een streefbedrag van 8.000 euro gesteld. Er zijn verschillende mogelijkheden om Sisters of Suffocation te ondersteunen: van een donatie zonder tegenprestatie en een speciaal ontworpen t-shirt en gesigneerde cd tot handgeschreven teksten van zangeres Els Prins.

Links: