Rectify tekent bij Garden of Exile

[b]Rectify tekent bij Garden of Exile[/b]

Eindelijk is het officieel: De Nederlandse Thrash- / Metalcore band Rectify heeft een deal getekend met het Nederlandse Garden of Exile Records.
De 11 nummers die de band onlangs opgenomen heeft zullen rond eind januari / begin februari worden uitgebracht. Het album is getiteld: ‘Have Mercy…’.

Rectify is opgericht in de zomer van 2000 en heeft altijd uit 4 bandleden bestaan. Het fundament van de muziek van Rectify ligt in de Thrash en Speed Metal van de jaren 80 en 90. Een andere creatieve injectie werd gevonden in het eind van de jaren 90, met een nieuwe stijl in de hardcore scene. Rectify probeert deze stijlen qua bruutheid tot een nieuwe hoogte te brengen in zowel muzikale structuur, performance, als opnamen. Daarom valt hun stijl te beschrijven als een mix tussen de Thrash van Slayer, de sickness van Kickback en de agressie van bands zoals de oude Length of Time of Arkangel.

Nadat de band al 4 jaar samen speelde, betrad Rectify april / mei 2004 eindelijk de studio om hun debuut CD op te nemen. De nummers zijn opgenomen in Studio Stilteloos door Daan van der Elsken. Bands zoals Born From Pain, 37 StabwoundZ en Agresion hebben hier ook al opgenomen. Uiteindelijk zijn de nummers in oktober gemasterd door Dave Chang in de Philia Studios, Groot Britanie, die onder andere materiaal gemasterd en / of geproduceerd heeft voor bands zoals Stampin’ Ground, Gorerotted, Canvas en Knuckledust.

Reactie Rectify:
“Rectify is erg blij getekend te hebben met Garden of Exile Records. Hun mentaliteit en focus hebben hen naar een hoog niveau gebracht in een hun relatief korte bestaan. Hierdoor zijn we heel erg zeker van het feit dat Garden of Exile beide partijen in dezelfde snelheid doet doen groeien. Op naar de toekomst!” – Menko (Songwriter / Vocals)

Reactie Garden of Exile:
“Garden of Exile is erg verheugd met het tekenen van Rectify. Hun combinatie van agressiviteit en filosofische teksten bevatte de juiste elementen die wij zoeken in een band. We houden allemaal erg van de stijl die zij spelen en zijn er zeker van dat ze nog een grote toekomst voor zich hebben. Hun debuut CD zal iedereen wegblazen!”

Listen to ‘Indifference of Good People’:

More info about Rectify:
http://www.rectify.nl
md.visser@chello.nl

More info about Garden of Exile:
http://www.gardenofexile.com
chris@gardenofexile.nl