Rammstein in 2020 naar Oostende en Nijmegen

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de tourplannen van Rammstein in 2020. 10 juni doet de band het gloednieuwe Park De Nieuwe Koers in Oostende aan, 24 juni is het Goffertpark in Nijmegen aan de beurt.

[24-06-2019]

Op dinsdag 25 juni zal Rammstein in De Kuip van Rotterdam het tropische weer overtreffen met een vlammend optreden. Daarvoor is inmiddels een hitteplan ingesteld: bezoekers mogen een waterflesje zonder dop en zonnebrandcrème meenemen. Ook zullen er watertappunten in het stadion aanwezig zijn. Voor wie het optreden echter te warm is, hebben we hier een gerucht over het volgende optreden van Rammstein in Nederland. Zojuist werd op de Facebookpagina van de band een link geplaatst met de volgende afbeelding:

Het leek er aanvankelijk dus op dat Rammstein volgend jaar naar het NEC Goffertstadion (zitplaatsen: 12.500) komt. In de post wordt echter ook Aarhus, Trondheim, Tallinn, Stuttgart, Hamburg, Lyon, Turijn, Ostend, Leipzig en Zürich genoemd, en bij deze afbeeldingen staan voetbalstadia afgebeeld, terwijl dit bij die van Nijmegen niet het geval is. Zal Rammstein in het Goffertpark spelen? En zal dit wellicht onderdeel van FortaRock 2020 zijn? En wat betekent dit voor de vijfentwintigste verjaardag van Graspop? Het bericht werd snel van de Facebookpagina van de band verwijderd. Waarschijnlijk te vroeg gedeeld, maar de geruchtenmachine is al gestart…

UPDATE: inmiddels is het bericht weer op de Facebookpagina van Rammstein verschenen.