Primeur: Necrotesque stelt zich verder voor

Necrotesque dendert door en heeft een lyricvideo uitgebracht voor het machtige nummer PermaFrost. Lees ook onze review van de debuut-EP The Necrotic Grotesque.

[3-12-2021]:

Een nieuwe deathmetalband meldt zich aan het front: Necrotesque. Met (ex-)leden van Into the Arcane, Dead End, Pictura Poesis en Daemonos wordt er death metal pur sang zonder overbodige poespas gebracht. Zware Metalen heeft de primeur voor de eerste video van de band: The Necrotic Grotesque.

Necrotesque is een compositum van ‘necrotic’ (necrotisch) en ‘grotesque’ (grotesk) en werd dit voorjaar opgericht. Gitarist Arjan ‘Arie’ Jansen (Into The Arcane, ex-Dead End, ex-Prima Nocte, ex-Myosotis) en bassist Dave ‘D’n Dave’ Blummel (Into The Arcane, ex- Shakin’ Stars) hadden de gemeenschappelijke drang om compromisloze death metal te spelen en wilden dit vormgeven door een nieuwe band te starten.

De gitaarpartijen lagen klaar, de bandnaam zat al jaren in het achterhoofd van frontman Jansen en het visuele concept was volledig uitgedacht. Het enige dat Jansen en Blummel moesten doen was geschikte personen vinden om de band tot compleetheid te brengen. Dit was snel genoeg gebeurd. In Harald ‘Herrie’ Bouten (Pictura Poesis, Daemonos, ex-Dead End, Into The Arcane) werd de eerste aanvulling van Necrotesque gevonden. Ten slotte maakte Lodewijk ‘Jodellijk’ van Doorn (ex-Plague) de bezetting compleet door zich, na auditie, als uitstekende zanger met diepe lage grunts te manifesteren.

Necrotesque is death metal pur sang. Met muzikanten die een gecombineerde achtergrond hebben in death metal, doom, rock-‘n-roll, black metal en thrash, is het resultaat groovy en swingend. Geen overbodige poespas, gitaarsolo’s of breakdowns. Recht-toe-recht-aan kettingzaag-metal om op los te gaan in de moshpit. Met inspiratie geput uit bands als Dying Fetus, Six Feet Under, Asphyx en Entombed.

De EP The Necrotic Grotesque verschijnt in februari via Brutal Insanity Records op cd en cassette maar zondag al via de digitale platformen.

Links: