Pig Destroyer bereidt nieuwe slachting voor (update)

Pig Destroyer bereidt nieuwe slachting voor (update)

The bitch has a name. Het nieuwe album zal Book Burner heten en verschijnen op 26 oktober 2012. Een filmpje vanuit de Visceral Studio bewijst dat de homerecordings er intussen opzitten.

Het artwork is ook helemaal klaar. De schijf zal 19 tracks bevatten en rauw en misanthropisch klinken. Komend weekend staat Pig Destroyer op Ieperfest in België, een Nederlandse tourdate is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Pig Destroyer - Book Burner artwork

[12-07-2012]

Voor het eerst in vijf jaar zal de Amerikaanse grindcoreband Pig Destroyer een album uitbrengen. Meteen hun vijfde slachtpartij ooit. Op dit moment zit het viertal in de Visceral Sound Studio van hun eigen Scott Hull, alwaar ze het ding zelf opnemen en producen.

Het vooralsnog titelloze album zal terugkeren naar de rauwe, primitieve sound die hun misantropische grind zo kenmerkend maakt. Als alles naar wens verloopt kan je hem laat in het najaar van 2012 nog als Kerstcadeau kopen.

De drums staan er al op en die taak was voor nieuwkomer Adam Jarvis (Misery Index). Scott Hull is nog steeds niet bekomen van wat hij zag en hoorde. “Stomverbaasd ben ik. Dit is uitdagende shit voor Adam, hij heeft dingen moeten spelen die ver buiten zijn comfortabele zone liggen, maar hij kwam om te vernietigen en da’s precies wat hij gedaan heeft. Hij zat nog liever een paar uur langer in de studio dan een slechte take af te leveren. Dankzij hem blaast er een nieuwe levensstroom door de band, het voelt als een frisse start.”

Links: