P60 haalt deathmetalgrootheid Six Feet Under naar Amstelveen

Hooggeëerd bezoek in P60 op 8 december. Brulkoning Chris Barnes komt met zijn Six Feet Under naar Amstelveen voor een masterclass death metal. Om het bal compleet te maken, schuift MagnaCult aan als co-headliner. En dan is er nog support ook, met Mecalimb en Psykotribe

51 jaar al is Chris Barnes, maar de man met de langste haren in de extreme metal, weet van geen ophouden. Nog immer woest trekt hij de wereld over om materiaal van de zestien (!) platen van zijn band ten gehore te brengen. Het is altijd weer een verrassing wie er naast de zanger opduikt op het podium, maar sinds enige tijd is daar Jack Owen: ex-Deicide en ex-Cannibal Corpse, waar hij nog samenspeelde met… Chris Barnes. Aan ervaring geen gebrek dus binnen Six Feet Under.

Het Amsterdamse MagnaCult timmert sinds 2005 aan de weg en bracht inmiddels drie albums uit. Zware Metalen betitelde de laatste plaat, Infinitum uit 2017, nog uiterst journalistiek als ‘prima spul’, maar schreef ook te verwachten dat ‘liefhebbers van Europese melodeathrash er zeker weg mee moeten kunnen’. Dat lukt aardig: in januari staat een korte tour door Groot-Britannië op de agenda.

Mecalimb is niet de eerste de beste in het voorprogramma: de Finse thrashy/deathgroovers zijn even oud als MagnaCult en hebben eenzelfde discografie. Alleen dagopener Psykotribe is een nieuw gezicht met slechts een EP in de platenkoffer. Maar de mannen komen dan weer wel uit Tampa, Florida. Bakermat van de death metal. En zo is de cirkel weer mooi rond.

Kaarten voor een heerlijke zondag death metal zijn vanaf nu te koop, voor 21,50 euro.

Links: