Ole Karloff, bassist van St Karloff, heeft uitgezaaide leverkanker

saint karloff

Gisteren kreeg ik via Majestic Mountain Records, het platenlabel van Saint Karloff, te horen dat bassist Ole Karloff waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. Uitgezaaide leverkanker. Zowel de band als label hebben een speciale plek in mijn hart. De tweede Karloff plaat, Interstellar Voodoo, was mijn eerste échte recensie voor Zwaremetalen (hier te lezen). Binnenkort komt er een herpersing, maar dan als dubbel LP: één plaat met de originele versie en de tweede plaat als live opname.

Om Ole te kunnen blijven herdenken heeft Majestic Mountain Records het Gräs-Olle project opgericht. Een stichting om startende bands met raad en daad bij te staan in deze onzekere – muzikale – tijden. Bands met een stijl die Ole zeker weet te waarderen: wavey cravey en vooral psychedelisch.

gras-olle_projectDe eerste stap is inmiddels gezet met een digitale download op Bandcamp. Right here, een nummer ooit door Ole geschreven en nu gespeeld door de band zelf en met medewerking van The Devils Witches (Zang), Andy Shardlow (The King’s Pistol op basgitaar), Jim Farmer (The King’s Pistol op gitaar), Sleep Moscow (toetsen en gitaar). In het nummer zijn samples verwerkt van Ole’s favoriete film, Dead Man’s Shoes.

Naast het nummer zijn er ook een patch en een speciaal t-shirt gemaakt. Kopers van deze beide items zullen worden bedankt op de eerste release van Gräs-Olle. Details volgen binnenkort. Ole zal het helaas niet meer meemaken. Het label en alle betrokkenen willen hiermee laten zien dat kanker vele kaarsen kan doven, maar dat er gelukkig een oneindig aantal brandende kaarsen zullen zijn.

Namens Zwaremetalen wens ik Ole, zijn familie en vrienden, heel veel sterkte toe. Riff hard!

Link: