Nile naar P60 voor klassiekers en nieuw materiaal

Osiris, Horus, Ra, Isis, Anoebis en hun vrienden kijken toe en zien dat het goed is. De Amerikaanse deathmetalband-met-Oud-Egyptische-invloeden Nile komt naar P60 in Amstelveen. 2 oktober staan de mannen er op het podium voor een set met klassiekers én… nieuw materiaal.

Ja, u leest het goed, de opvolger van What Should Not Be Unearthed uit 2015, is in zicht en moet nog dit jaar uitkomen. Vaste gastzanger Mike “Unas” Breazeale is ook weer van de partij en ter inspiratie voor de teksten is er weer een indrukwekkende hoeveelheid literatuur doorheen gegaan in huize Karl Sanders. Nile laat alvast nummers van de nieuwe plaat horen tijdens de A Vile Desolate Sands Tour in september en oktober.

Nog meer goed nieuws: in het kielzog van Nile komt Hate Eternal mee, dat vorig jaar al een ijzersterke plaat afleverde met Upon Desolate Sands. De band rond gitarist/vocalist Erik Rutan (ex-Morbid Angel, tegenwoordig live-gitarist bij Cannibal Corpse) stelt live nooit teleur. De tour met Nile is dit jaar de enige gelegenheid de Amerikaanse deathmetalband in levende lijve te zien.

Met grootheden Nile en Hate Eternal is het feest nog niet afgelopen op 2 oktober. De Amerikaanse pijnliefhebbers van Vitriol sluiten ook aan om hun monsterlijke debuutplaat To Bathe from the Throat of Cowardice te promoten. En dan wordt de avond geopend door het Zwitsers/Braziliaanse gezelschap Omophagia, dat in september de derde plaat uitbrengt. Voorganger In the Name of Chaos beviel prima.

Kaartjes voor deze fijne deathmetalavond bedragen 22,50 euro. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Links: