Nieuw Album Venom Inc

Je zou het bijna vergeten want Cronos blijft maar leven en muziek maken met zijn band Venom, maar sinds enkele jaren bestaat er ook een band genaamd Venom Inc. Deze groep bestaat uit de leden van Venom uit de periode 1988-1992. Mantas, Abaddon en Demolition Man behoren ondertussen immers niet meer tot Venom zelf, maar brachten onder de naam Venom Inc wel een plaat uit in 2017: Avé. In 2019 had Zware Metalen nog een interview met zanger Tony “Demolition Man” Dolan.

In een interview met Heavy Demons Radio deelde gitarist Jeff “Mantas” Dunn mee dat er dit jaar een nieuw album zal volgen. Wanneer is nog niet helemaal duidelijk, omdat de band in verschillende landen opnames aan het doen is en dit door Corona nogal een moeizame bedoening is. Dunn zou wederom als producer optreden en er werden reeds 24 nummers geschreven. Mantas waagde zich aan een boute uitspraak:

“The material is sounding great. Dare I say this,. it sounds better than ‘Avé’, I think it does.”

Voor wie er nog aan zou twijfelen, neen.. van drummer Abaddon zal op deze nieuwe plaat geen sprake meer zijn. De man werd tijdens de tournee van 2018 vervangen door Jeramie Kling, zogezegd omwille van de geboorte van zijn dochtertje, maar achteraf bleek hij uit de band te zijn gezet. Abaddon’s inbreng was te gering en tijdens de tournee bleek op pijnlijke wijze dat hij zich niet eens had voorbereid. Hij had zich de nieuwe nummers van Avé niet eigen gemaakt. Meer zelfs, platenmaatschappij Nuclear Blast had diens ingeleverde drumpartijen geweigerd omdat deze zo slecht waren.


Venom Inc Official
Nuclear Blast