Muziekstad: metal in Tilburg met Autarkh, Witte Wieven en Temple Fang

Instructies voor zaterdag 27 maart om 23.20 uur: zet je televisietoestel klaar en kijk naar VPRO op NPO 3 (voor de Belgen: Nederland 3).
In de zesde aflevering van de reeks Muziekstad is Eva Koreman namelijk in de Nederlandse metal hoofdstad Tilburg. Op het podium staan de extreme metalband Autarkh, het mysterieuze Witte Wieven en het psychedelisch rockkwartet Temple Fang. Ook bezoekt Eva sleutellocaties van de Tilburgse scene.

Dit krijgen jullie te zien:

Lowlands 2017 – ©Jelmer de Haas

Met een uitgebreid netwerk aan rock ’n roll-kroegen, talloze oorverdovende bands en harde muziekfestivals is Tilburg de heavy metal hoofdstad van Nederland, Europa en misschien zelfs wereldwijd. Eva Koreman spreekt Michel Nienhuis, de bandleider van de gloednieuwe Tilburgse band Autarkh. Nieuw is Nienhuis niet in de metal scene; met zijn vorige band Dodecahedron vloog hij de wereld over. Naast Carmen en Sarban, van metal band Witte Wieven, ontmoet Eva de leden van Temple Fang. Deze band komt uit Amsterdam, maar was er zonder Tilburg niet geweest. Het toonaangevende festival Roadburn legde de blauwdruk voor hun sound.

Link: