Mouflon bouwt gestaag op naar P60

Doom/deathmetalband uit Arnhem Mouflon bouwt gestaag aan de eigen carrière. In 2014, 2015 en 2016 brachten de mannen elk jaar een album uit, opbouwend getiteld Mouflon, Mouflon II en Mouflon III. In 2018 knalde debuutplaat Devastations de wereld in (en kwamen alle demo’s verzameld nogmaals uit). 25 september viert de band zestig jaar Zware Metalen in P60. 

‘Gewoon ouderwetse doomdeath met een kleverige sound, een vette heavy groove, meeneuriebare ritmes en een goede houdbaarheidsdatum,’ zo betitelde Zware Metalen Devastations destijds. De band haalde er ook nog een vermelding als opvallende nieuwkomer mee in de redactiejaarlijst.

Mouflon denderde door, ook in coronatijd. Optredens werden geannuleerd uiteraard, maar het gaf wel tijd om aan de tweede plaat te werken, die moet uitkomen via Raw Skull Recordz, zo vertelde zanger RJ. En passant vertelde hij ook dat hij als medewerker in de zorg in zijn leven buiten de muziek te maken kreeg met het Gevreesde Virus. Al die zorgen zijn voor 25 september even naar de achtergrond, als Mouflon eindelijk weer op een podium staat om samen met Graceless en Disquiet het glas te heffen op 20 jaar Zware Metalen!

De voorverkoop van Zware Metalen’s verjaardagsfeestje op 25 september in P60 in Amstelveen, is gestart. Het concert is volledig coronaproof en dat betekent dat er maar een beperkt aantal kaarten zijn.

Links: