Metalworksfest XL: Tankard & Insanity Alert vervangen Pestilence

Helaas geen Pestilence op de aanstaande editie van Metalworksfest. Als gevolg van een wijziging in het tourschema geeft de groep uit Enschede noodgedwongen verstek. Niet getreurd, de organisatoren rekruteerden niet één maar twee vervangers. Zowel het Duitse thrashinstituut Tankard als het Oostenrijkse crossovergezelschap Insanity Alert nemen de vrijgekomen plaats op de affiche in. Voor de eerstgenoemde groep betreft het een langverwachte terugkeer naar een Belgisch podium.

Metalworksfest XL gaat volgend jaar door op zaterdag 13 maart. Zaal Kubox in Kuurne, bekend van festivals als Blast From The Past en Throne Fest, doet voor het eerst dienst als locatie. Kaarten in voorverkoop kosten 30,00 EUR en kunnen nu reeds worden besteld.

De bijgewerkte affiche, met Tankard en Insanity Alert in de plaats van Pestilence, ziet er als volgt uit:

 

[21-06-2020]

De line-up van Metalworksfest XL is compleet ingevuld! In navolging van Pestilence, Crisix, Altar, Oceans en Schizophrenia, zegt nu ook Vader de komst naar Kuurne toe. De Poolse deathmetalgroep liet eerder dit jaar met Solitude in Madness een nieuwe plaat op de wereld los. Dat dit zestiende studioalbum van Vader op zaterdag 13 maart centraal zal staan, behoeft geen betoog.

Met de bekendmaking van headliner Vader, kan de voorverkoop voor Metalworksfest XL van start gaan. In voorverkoop betaalt u 30,00 EUR (excl. kosten) voor een toegangsbewijs. Aan de dagkassa, indien voorhanden, dient u hier een toeslag van 5,00 EUR bij te tellen. Kaarten kan u hier vooruitbestellen.

De integrale line-up van Metalworksfest XL laat zich als volgt samenvatten:

 

[14-06-2020]

De line-up van Metalworksfest XL is wederom uitgebreid. Naast de eerder reeds bevestigde groepen Crisix, Altar, Oceans en Schizophrenia, bevestigt nu ook het Nederlandse deathmetalinstituut Pestilence de komst naar Kuurne. De band onder leiding van frontman Patrick “Patrizio” Mameli, zakt op zaterdag 13 maart voor een exclusief optreden richting Kubox af. Het iconische album Testimony of the Ancients zal integraal worden opgevoerd.

Volgende week zaterdag, wordt de headliner voor Metalworksfest XL bekendgemaakt. Afspraak omstreeks 16u00 op de Facebookpagina van het festival. Wie als eerste de groep raadt, wint een gratis toegangsbewijs voor het indoorfestival.

 

[06-06-2020]

Het is weer weekend… dat betekent een nieuwe naam voor Metalworksfest XL! In navolging van de eerder reeds bevestigde bands Altar, Oceans en Schizophrenia, is het deze keer de beurt aan het thrashgezelschap Crisix. De groep uit Catalonië, stelt op zaterdag 13 maart het vorig jaar verschenen album Sessions #1 – American Thrash aan het Belgische publiek voor.

Volgende week zaterdag, wordt wederom een nieuwe naam voor Metalworksfest XL bekendgemaakt. Afspraak omstreeks 16u00 op de Facebookpagina van het festival. Wie als eerste de groep raadt, wint een gratis toegangsbewijs voor het festival.

 

[30-05-2020]

Exact een week na de aankondiging van Oceans, maken de organisatoren van Metalworksfest wederom een nieuwe naam bekend. De derde bevestiging voor de XL-editie van het indoorfestival, is afkomstig uit de eigen contreien. Het Nederlandse Altar zakt op zaterdag 13 maart richting Kuurne af. De begin jaren negentig opgerichte groep, geeft in Kubox een exclusief optreden. Speciaal voor de Belgische fans, wordt het iconische album Youth Against Christ integraal opgevoerd.

Volgende week zaterdag, wordt de vierde naam voor Metalworksfest XL vrijgegeven. Afspraak omstreeks 16u00 op de Facebookpagina van het festival. Wie als eerste de groep raadt, wint een gratis toegangsbewijs voor het festival.

 

[23-05-2020]

De line-up voor Metalworksfest XL 2021 is een naam rijker. Het Duits-Oostenrijkse post-metalgezelschap Oceans, sinds kort onder contract bij platenfirma Nuclear Blast, vervoegt het eerder reeds bevestigde Schizophrenia. Volgende week zaterdag pakken de organisatoren wederom uit met een nieuwe aankondiging.

De aanstaande editie van Metalworksfest XL vindt plaats op zaterdag 13 maart te Kubox, Kuurne. Kaarten vooruitbestellen kan vanaf 19 juni.

 

[16-05-2020]

Komend voorjaar staat in Kubox een XL-editie van Metalworksfest gepland. Met Schizophrenia, een death-/thrashmetalcombo van Belgische makelij, is de eerste naam alvast bekend. De voorheen onder de naam Hämmerhead opererende groep, zakt op zaterdag 13 maart richting het West-Vlaamse Kuurne af. Meer bekendmakingen worden in de nabije toekomst verwacht.

Links: