Metallica’s Kirk Hammett begint eigen band

Metallica-gitarist Kirk Hammett begint een eigen band. Hammett speelt al sinds 1983 in Metallica en heeft afgezien van twee demo’s voor Exodus en incidentele gastbijdragen nooit buiten die band opgetreden. Tot nu. Hammett is de drijvende kracht achter The Wedding Band

Tot zover de bijna clickbait-achtige teksten. Tijd voor meer uitleg. Bezoekers van Metallica-concerten is het al opgevallen dat Hammett en basssist Rob Trujillo gezamenlijk een nummer coveren. Bijvoorbeeld Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes tijdens het optreden in Amsterdam. De twee hebben besloten een avondje klassieke rocksongs van onder meer AC/DC, Billy Idol en Black Sabbath te coveren en krijgen daarbij hulp van zanger Whitfield Crane (Ugly Kid Joe) en drummer Joey Castillo (Queens of the Stone Age).

Het eerste en voorlopig enige optreden van The Wedding Band vindt 26 juli plaats in Canada. Er zijn maar tweehonderd kaartjes te koop: honderd voor 200 dollar en honderd voor 300 dollar. Maar bij de duurste kaartjes mag je Hammett wel de hand schudden.

Link:

Metallica Facebook