Geen Groezrock in 2018

Het grootste punk- en hardcorefeestje van België is volgend jaar helaas niet van de partij om een 27e editie van het festival te organiseren. Groezrock maakte dit eerder vandaag bekend en gaf de volgende reden voor het schrappen van de volgende editie:

“Groezrock is er altijd enorm trots op geweest dat het volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers. En hoewel dat Groezrock 2017 wederom een succesvolle editie was, wordt het voor sommige mensen, die zich jaar na jaar volledig inzetten voor het festival, steeds moeilijker om te combineren met hun dagelijkse leven. Iedereen heeft een fulltime job, sommigen hebben kinderen gekregen. Anderen hebben jammer genoeg de feeling met de punk- en hardcore scene verloren.

Dit is de reden waarom enkele mensen, die er al sinds het begin bij waren, beslist hebben om niet langer deel te maken van Groezrock. We betreuren dit ten zeerste maar begrijpen hun standpunt en realiseren ons dat het voor hen geen makkelijke beslissing was.

De laatste weken hebben we dan ook getracht oplossingen te vinden voor alle uitdagingen die deze beslissingen met zich meebrachten. Maar we zijn er helaas niet in geslaagd. We hebben meer tijd nodig om een festival op poten te zetten dat voldoet aan onze – en jullie – gebruikelijke normen.”

Echter, het is niet zo dat het festival helemaal niets van zich laat horen in 2018. Momenteel wordt een indoor editie georganiseerd voor in het najaar van 2018 (wat een beetje lijkt op het oude Ieperfest Winter). Tevens zal dit een mooie gelegenheid zijn om alvast de eerste namen voor de 2019 editie aan te kondigen, want in 2019 denkt de organisatie gewoon terug te zijn in het laatste weekend van april met een typerend Groezrock-festival.

Zware Metalen hoopt van harte dat Groezrock sterker dan ooit terug zal komen, want het schreef eerder lovende recensies over de edities van 2017, 2015, 2014, 2013 en 2012.

Links: