Driekwart van klassieke Machine Head line-up bijeen voor Burn My Eyes-optredens

Ter gelegenheid van een tour rondom het 25-jarig jubileum van debuutplaat Burn My Eyes, komt driekwart van de Machine Head line-up die verantwoordelijk was voor die plaat bijeen. Gitarist Logan Mader en drummer Chris Kontos sluiten aan bij zanger/gitarist Robb Flynn en bassist Jared MacEachern die sinds het vertrek van Phil Demmel en Dace McClain met z’n tweeën Machine Head vormen.

Machine Head ten tijde van Burn My Eyes: Robb Flynn, Chris Kontos, Logan Mader en Adam Duce

Burn My Eyes sloeg in als een bom en katapulteerde Machine Head in 1994 direct naar de top van de metal-Eredivisie. De plaat werd 400.000 keer verkocht en was het best verkopende album van platenmaatschappij Roadrunner Records tot de debuutplaat van Slipknot in 1999. Chris Kontos (ex-Testament, ex-Death Angel (live), ex-Exodus (live)) verliet Machine Head al een jaar na de release van Burn My Eyes, Logan Mader (ex-Soulfly) maakte nog wel de release van de tweede plaat mee: The More Things Change… in 1997.

 

Zojuist is het complete tourschema aangekondigd. Op maandag 7 oktober is Nederland aan de beurt in Poppodium 013, op 31 oktober België in Forest National. De optredens zullen uit twee onderdelen bestaan: eerst zullen de moderne klassiekers gespeeld worden en daarna Burn My Eyes integraal. Drummer Chris Kontos en gitarist Logan Mader zullen vooralsnog alleen het Burn My Eyes-gedeelte spelen. Wie drumt en gitaar speelt tijdens het eerste deel is nog niet bekend.

Link:

Machine Head Facebook