De eerste 28 namen voor Arctangent 2020

Vandaag is een mooie dag want het Britse mathrock en post-rock festival heeft de eerste namen bekend gemaakt. Ook progfanaten, stoners en post-metalliefhebbers komen er aan hun trekken.

Zo zal Opeth op de tweede dag headlinen en is er een dubbelset van Rolo Tomassi aangekondigd. Verder op de affiche zien we nog Tesseract, Ihsahn en Perturbator tussen de grote namen prijken. Ook doet het festival zijn uiterste best om elk jaar een paar Belgische kleppers de oversteek te laten maken. Zo zien we Amen Ra, Stake, The K., Briqueville en de mogelijk allerlaatste show van Raketkanon ooit. Tussen de kleinere namen vallen Boss Keloid en Curse These Metal Hands op, die mijn favoriete album van 2018 en 2019 geleverd hebben.

Genoeg om naar uit te kijken dus! Arctangent vindt plaats op 20-22 augustus in Fernhill Farm, Compton, Bristol, UK. Tickets zijn verkrijgbaar via de site en zijn gunstig geprijsd. Ook is het festival zeer actief op facebook en hebben festivalgangers vrij veel inspraak via dat kanaal over het verloop van het festival. Na de concerten voorziet de organisatie ook een gratis silent disco met twee metal DJ’s die tegen elkaar strijden op het hoofdpodium en is er een derde Mars Volta kanaal.

Overtuigd?

Links: