COVID-19: Metalworksfest gaat niet door

Als gevolg van de wereldwijde corona-pandemie, wordt de aanstaande editie van Metalworksfest afgelast. Zaterdag 4 april had een hoogdag voor liefhebbers van metal moeten worden. Het Nederlandse Izegrim zou voor de laatste keer op een Belgisch podium staan en het machtige Sinister plande een exclusieve releaseshow. Het verbod op massa-evenementen in België mag dan (voorlopig) maar tot 3 april gelden, de festivalorganisatoren verkiezen begrijpelijkerwijs om op zeker te spelen.

 

[07-03-2020]

Eén maand voor aanvang van Metalworksfest 2020 is het tijdschema bekend. Wanneer stelt Sinister het nagelnieuwe album Deformation of the Holy Realm aan het publiek voor? Om welk uur neemt Marloes Voskuil en haar Izegrim afscheid van de Belgische fans? U ontdekt het hieronder:

 

[02-02-2020]

Op zaterdag 4 april staat Izegrim voor de allerlaatste keer op het podium in België. De Nederlandse groep zakt dan in het kader van de afscheidstournee richting Metalworksfest in Kuurne af. Dat frontvrouw Marloes Voskuil er zin in heeft, blijkt uit onderstaande video:

 

[12-01-2020]

Dat de Nederlanders van Sinister op zaterdag 4 april de aanstaande editie van Metalworksfest zullen afsluiten, is al enige tijd bekend. De Belgische passage van de deathmetalgroep wordt echter exclusiever dan verwacht. De groep rond frontman Aad Kloosterwaard speelt in Kuurne een exclusieve releaseshow. Het aankomende album Deformation of the Holy Realm wordt kort na de verschijning uitgebreid aan het Belgische publiek voorgesteld.

“Metalheads, Sinister brings a new album out 22nd of march this year and will play an exclusive Belgian Release-show at Metalworksfest 4/4/2020. Don’t miss it!”

 

[29-11-2019]

Eerder dit jaar deelden de organisatoren van Metalworksfest in één klap de gehele line-up voor 2020. Foutieve informatie zo blijkt nu. Met het Nederlandse Izegrim wordt namelijk nog een bijkomende groep aan de affiche toegevoegd. De band rond frontvrouw Marloes Voskuil neemt op 4 april afscheid van het Belgische publiek.

“Metalheads I think you all know that our friends from Izegrim announced a farewell tour and to say goodbye to their Belgian fans they will play one last time in Belgium the 4th of April 2020 at Metalworksfest. Come to show them your support.”

De bijgewerkte poster ziet er als volgt uit:

 

[28-09-2019]

De organisatoren van Metalworksfest delen in één klap de complete line-up voor de aanstaande editie. Het Nederlandse deathmetalcombo Sinister werd als headliner aangeduid. Verder zakken ook onder meer Norvhar uit Zwitserland en Your Highness uit Vlaanderen naar het indoorfestival af.

De complete line-up ziet er als volgt uit:

De 2020-editie van Metalworksfest gaat door in de Sint-Pieterszaal te Kuurne op zaterdag 4 april. Kaarten in voorverkoop kosten 15,00 EUR en kunnen nu reeds besteld worden.

 

Links: