Brian Johnson terug bij AC/DC: dit jaar nieuwe plaat?

Er waren al hele sterke vermoedens, er was nog meer hoop en nu is het officieel. Min of meer dan, maar zanger Brian Johnson is terug bij AC/DC.

Het nieuws kwam op een ongebruikelijke manier naar buiten. Toen de mannen van Terrorizer onlangs hun tour afsloten en terug huiswaarts keerden, kwamen ze op het vliegveld Brian Johnson tegen. Ze besloten hem te vragen of de geruchten over zijn terugkeer waar waren en hij zei eenvoudigweg ‘ja’ omdat hij ‘er ziek van werd het steeds maar te moeten ontkennen’.

Vorig jaar al werd Johnson samen met al dan niet ex-drummer Phil Rudd en de gitaristen Angus en Stevie Young in de studio gezien. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat er dit jaar een nieuw AC/DC-album uitkomt. De in 2017 overleden Malcolm Young is daar zeker op te horen: zijn broer Angus heeft eerder al aangegeven honderden opnames van gezamenlijke sessies te hebben bewaard. Het is niet duidelijk wie de bassist zal zijn: oudgediende Cliff Williams ging na de laatste tour  met pensioen. Die tour werd afgesloten met Axl Rose van Guns N’ Roses op zang nadat Johnson in 2016 de band moest verlaten wegens gehoorproblemen.

Een eventueel nieuw album van AC/DC is de opvolger van Rock or Bust uit 2014.

Links: