Black metalbands geweigerd op Duits festival

Langzaam maar zeker begint er een trend zichtbaar te worden dat black metalbands wereldwijd worden geweigerd om op te treden. Nu is het de heren van het Amerikaanse Woe en het Duitse Ultha verboden op het podium te verschijnen bij het Droneburg Festival in het Duitse Hamburg, vrijdag 14 april 2017.

De reden? Twee dagen later zouden ze op het Rotterdamse festival Conspiracy of the Damned het podium delen met Inquisition. En die band heeft al jaren te maken met beschuldigingen racistisch te zijn en National Socialist Black Metal te maken.

Ja, u leest het goed, alleen omdat bands een podium delen met een andere band, wordt hen al brood uit de mond gestoten. De organisatie van Droneburg Festival benadrukt dat niet zij tot annulering hebben besloten, maar de eigenaar van de concertlocatie, Hafenklang.

Om het verhaal nog treuriger te maken: de leden van Woe beschouwen zichzelf politiek gezien als uitgesproken links. Beide bands en de organisatie werden pas op de dag van het festival op de hoogte gebracht van de weigering.

Eerder dit jaar werd een black metalconcert in Utrecht geannuleerd.

Links: