Behemoth toont video GOD=DOG en onthult details nieuwe album

Blackened deathmetalgigant Behemoth brengt op 5 oktober via Nuclear Blast hun elfde studioalbum I Loved You at Your Darkest uit. De titel is afkomstig uit een bijbelse vers en is een citaat van Jezus Christus. Het gebruik van deze quote als basis voor het nieuwe album is volgens frontman Nergal heiligschennis tot in het extreme. Blasfemie is de Poolse mannen ook niet bepaald onbekend.

Behemoth wil zich met deze plaat herdefiniëren. Het is volgens Nergal aan de ene kant extreem en radicaal, maar aan de andere kant is het meer rock-georiënteerd dan enig ander Behemoth-album. Qua tekst is het album erg geïnspireerd door religie, misschien nog wel meer dan wat we in andere albums hebben gehoord.

Als voorproefje konden we vanochtend al het nummer GOD=DOG horen, maar nu is ook de muziekvideo van de eerste single te zien.

Het voorgaande album The Satanist is opgenomen in één studio, maar I Loved You at Your Darkest is in Polen en in de Verenigde Staten geproduceerd. Het album is gemixt door Matt Hyde (Slayer, Children of Bodom) en gemasterd door Tom Baker (Nine Inch Nails, Marilyn Manson). Daarnaast heeft een zeventiendelig Pools orkest meegespeeld dat werd gedirigeerd door Jan Stoklasa.

Tracklisting:

1. Solve
2. Wolves Ov Siberia
3. God = Dog
4. Ecclesia Diabolica Catholica
5. Bartzabel
6. If Crucifixion Was Not Enough…
7. Angelvs XIII
8. Sabbath Mater
9. Havohej Pantocrator
10. Rom 5:8
11. We Are The Next 1000 Years
12. Coagvla

Op 11 augustus is Behemoth te zien op Into the Grave in Leeuwarden en op 12 augustus op Alcatraz in Kortrijk.

Links: